21 Mayıs 2014 Çarşamba

YOĞURTLU LİMONLU DONDURMA






    İzmir'e daha tam yaz gelmedi desem yeridir.Oysa Mayısın ortalarını bile geçtik; lakin hala serin.Eskiden Mayıs ayında denize bile girilirdi.Küresel ısınma dedikleri bu mudur ki?!

   İşte size çok kolay ve serinletici bir lezzet.Çocuklar dondurma istediğinde ideal bir tarif.İçinde yoğurt ve limon suyu var.Üstelik tadı da gayet hoş...Bu kadar reklamdan sonra tarifime geçeyim bari:

Dün dutlusunu denediğim tarifimin bugün limonlusu ve çikolatalısı var.





Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt.(süzme olsa daha iyi olur ama yoksa normal yoğurtla da oluyor, açıklama aşağıda)
1 su bardağı pudra şekeri
200 ml krema
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
çikolatalı yapmak isterseniz 15-20 gr benmari eritilmiş çikolata.

Hazırlanışı:

 Süzme yani kese yoğurdunuz yoksa normal yoğurdu ince delikli bir süzgecin üzerinde 10-15 dakika bekletin.Altına kase koyun ki suyu içine dökülsün.Sonra bu yoğurdu kullanabilirsiniz.

1-Yoğurt ve kremayı çırpın.

2-Limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin.Suyunu sıkın.Yoğurt ve krema karışımına ekleyin.Pudra şekerini de koyun.Karıştırın.
   Çikolatalı yapmak isterseniz çikolatayı benmari eritin.10 dakika kadar ılıması için bekleyin.Sonra limon yerine yoğurtlu karışıma erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın.

3-Dondurmanızı kalıplara dökün.Ben İkea'dan bu kalıpları almıştım.Siz derin dondurucuda çatlamayacak bir kaba da koyabilirsiniz.Mesela çelik bir kap olabilir.

Afiyet olsun.

bernisbayram@yahoo.com





2 yorum :

  1. Sadece cocuklar mi bende coook seviyorum :)) hemen tarif defterime bunuda ekliycem .en azidan saglikli bisiler yemis olurum

    YanıtlaSil
  2. Tabii Eda Hanım'cım denemelisiniz:)

    YanıtlaSil

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)