28 Eylül 2014 Pazar

Böğürtlen marmeladı







Malzemeler:
1 Kg böğürtlen
2-2,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu ya da 1-2 tane limon tuzu.
Gerekiyorsa yarım çay bardağı kadar su.

                            
Hazırlanışı:
1- Böğürtlenleri yıkayın ve tencereye koyun, üzerine şekeri de ilave edin.Kendi suyunu bırakana dek kapağı kapalı bekletin. (en az 3-4 saat sürüyor)

2- Kendi suyu ile daha lezzetli ve besleyici oluyor ancak böğürtlen çok fazla su bırakmıyor.  Zaten marmelat olacağından koyu kıvam da olması gerekiyor. Ama hiç su bırakmamışsa ya da suyu azsa yarım çay bardağı kadar eklenebilir.

3- Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan almaya yakın limon suyunu da ekleyin.El blenderından geçirin.Sıcakken kuru kavanoza doldurup ters çevrili şekilde 1 gece bekletin.Ertesi gün kuru ve serin bir yere kaldırın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)