11 Eylül 2014 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE






     Merhabalar,
     Ağızda dağılan enfes kurabiyeler...
     Tereyağını kurabiyeyi yapmadan 15-20 dakika önce çıkarmanız yeterli.Ben tavada eritmiyorum ancak illa da eritmek isterseniz çok kısık ateşte eritmelisiniz.

     Bizim eve tereyağı ve zeytinyağından başka yağ alınmaz.Kek, kurabiye kısacası yağla yapılan herşey zeytinyağı ile yapılır.Unu buğdayını Denizli'nin bir köyünden alıp başka bir köye götürüp değirmende çektiriyoruz. 7 seneye yakındır dışarıdan ekmek almıyorum...ama ya şeker?Onun yerine  birşey bulamıyorum ki...En iyisi miktarını azaltmak galiba.Kullanabildiğim yerde de yerine meyve kullanmak.Aşağıda tarifini verdiğim tatlı da az şeker içeriyor.Bence gayet de güzel.Hatta benim çocuklarım da alıştı az şekere, severek tükettiler.



    Geçenlerde Prof.dr.Canan Karatay'ın bir kitabında bir yazı okudum:

    Diyordu ki: Kalp, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi hastalıklar kesinlikle genetik değil.Bir bebek doğduğu zaman vücudunda 35.000-40.000 kadar gen bulunur.Bu genlerin büyük bir çoğunluğu uykudadır.Uyumakta olan bu genler ancak dışarıdan bir etken ile uyarılınca uykularından uyanıverirler.Uyarılmaları da yaşam, beslenme biçimi ve çevresel faktörlerin etkileri sonucu meydana gelir.Bu nedenle bilinçli bir şekilde sağlıklı yaşar ve sağlıklı beslenirsek hastalık nedeni olan genlerin uyanmaları mümkün olmaz.Uyandırılmış olanlar da tekrar uykularına döner ve tatlı uykularına devam ederler!

    İşte bu nedenle ileri yaşlarda ortaya çıkan dejeneratif hastalıklar önlenebilir hastalıklardır.Önlemek de elimizdedir.''

(Prof.dr.Canan Karatay.Karatay diyetiyle yaşam boyu sağlık.sf 121-122)



Gelelim tarifimize:


Malzemeler:

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri (yaklaşık 3/4 çay bardağı)
4 yemek kaşığı nişasta
45 gr hindistan cevizi
1 kabartma tozu
2-3 su bardağı un


Hazırlanışı:
1- Oda sıcaklığında tereyağını karıştırma kabına alın.Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzmeleri katıp elinizde karıştırın.

2- Kabartma tozunu ve unu eleyerek ekleyin.Kıvamlı bir hamur yoğurun.


3-Bir tabağa 1 yumurta beyazı, başka tabağa hindistan cevizi dökün.Hamurdan ceviz büyüklüğünde top kurabiyeler yaın.Önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine bulayın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.


4-160 derece (turbo fırın) de 15 dakika kadar üzeri pembeleşene dek pişirin.


afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)