21 Ocak 2015 Çarşamba

KEDİ POĞAÇA





   Merhaba, Bir süre önce kaplumbağalısını yaptığım poğaçaların bu kez uyuyan kedilisini yaptım.Çocuklar için sevimli bir alternatif.Yüzünü gıda kalemi ile çizdim.
  
  Daha önce yazmıştım ama mutfak ile tecrübesi az olanlar için tekrar kısaca yazayım: Mayalı hamur yaparken hamur yoğurduktan sonra 1-2 saat mayalandırmanız ve şekillendirdikten sonra tepside yarım saat kadar tekrar bekletmeniz sonucun çok daha başarılı olmasını, puf puf yumuşacık poğaçalar pişirmenizi sağlar.

   Kaplumbağa poğaça tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
  




Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya (ya da 30 gr yaş maya ya da 15 gr kuru maya)
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
4 bardak un



Hazırlanışı:
     1- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.Sütün ılık olması hamurun kabarması için önemli.Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun eşit şekilde karışmaını sağlayın.Unu yavaş yavaş ilave edin.Hala ele yapışır durumdayken un eklemeyi bırakıp 10 dakika kadar yoğuırun.Hamur özdeşleşince ve ele yapışmayacak konuma gelince üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

     2-  Hamurdan kabarmasını da hesap ederek cevizden biraz küçük top yapın.Gövdesi için hamuru elinizle silindir şekli verip içe oğru resimdeki gibi kıvırıp kafasını üzerine koyun.Kulaklarını elinizle dikkatlice şekillenirin. Bu şekilde yarım saat de tepside bekletin.

     3- Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırına verin.180 derecede 10-15 dakika pişirin.
Fırından çıkarınca soğuması için bekleyin.Gıda kalemi ile göz ve ağız çizin.

    
Afiyet olsun

Bana ulaşmak için: bernisbayram@yahoo.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)