22 Ocak 2015 Perşembe

TARÇINLI KURABİYE





 Aslında aklımda tarçınlı kurabiye yapmak yoktu.Ancak geçenlerde Alsancak'ta kahve molası verdiğimde kahvenin yanında ikram edilen tarçınlı kurabiyeyi oğlum çok sevdi.Biraz daha getirmelerini rica ettik, oğlum onları da bitirince ben de bir deneyeyim dedim.Tarçın tadı çok yerinde lezzetli kurabiyeler çıktı ortaya.Oğlum bayılarak yedi:) 

     Biz ailecek az şekerli yiyecekler seviyoruz.Çocukları da bu şekilde alıştırdım.Ama çok şekere alışkınsanız biraz şeker ilave edebilirsiniz.Fakat bence malzemeler kısmındaki oran tam yerinde.

  Resimde açık renkli olanlar sade halde, yani üzerine bir şey serpmedim.Koyu renkli olanlar ise pudra şekeri ve tarçın serpilmiş olanlar.

  Bu tariften 60-65 adet ceviz büyüklüğünde kurabiye çıkıyor.



Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta 
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın

Üzerine serpmek isterseniz:
2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri

 Hazırlanışı:
1- Oda sıcaklığında erimiş (başlamadan 15-20 dakika önce dolaptan çıkarmanız yeterli) tereyağı, pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.

2- Un dışındaki tüm malzemeleri ekleyin.Unu da eleyerek ve bardak bardak ilave edip yoğurun.Son bardağa geldiğinizde ihtiyaç varsa devam edin.Unutmayın her un markası farklı miktarda su çeker.Sonra hamurunuz sert olmasın.

3- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

4- Eğer tarçın tadını seviyorsanız ve şekeri de seviyorsanız bir kasede 2 yemek kaşığı pudra şekerini ve 2 tatlı kaşığı tarçını karıştırın.Kurabiyeler sıcakken bu karışıma bulayın.

Afiyet olsun

bernisbayram@yahoo.com

4 yorum :

  1. Bugün denedim nefis oldu,emekleriniz için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tijen Hanım'cım ellerinize sağlık, eminim enfes olmuştur.Afiyet olsun...Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. Ben teşekkür ederim,halen mis gibi tazecik uzun süre tazeliğini koruyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Halen favori kurabiyem,acaba ıngstagram veya youtube hesabınız var mı sizi oradan da takip etmek isterim.

    YanıtlaSil

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)