5 Mart 2015 Perşembe

DESENLİ RULO PASTA






   Benekli ve kalp desenli rulo pasta
   Henüz 6-7 yaşlarındayken annem rulo pastayı çok sık yapardı.Bir rulo pasta vardı bir de amonyaklı pasta diye hatırımda kalan kat kat bir pasta vardı evimizde mütemadiyen pişirilen.İşte benim için nostaljik olan bu rulo pastanın 2000'ler versiyonu gibi.Tat  ve şekil aynı ama ambalaj biraz farklı...

   Üzerine istediğiniz şekli yapabilirsiniz.A4 kağıda deseni çizin ya da yazıcıdan çıkartın.Yağlı kağıt serili tepsinin kısa kenarına hamur ile çizin ve sonra aşağıdaki adımları izleyin.Bu kadar:)


   Sorun şu ki en az 10 defa yapmış olmama rağmen istediğim gibi fotoğraf çekemedim. Çünkü misafirlerim gelmeden hep 1 gün önce pişirdim.Buz dolabında bekleyip şekli daha güzel olsun, ertesi gün çekerim fotoğrafı derken, ya hep unutuldu ya da başka işler araya girip aceleyle çekildi resimler.Bir dahaki sefere daha iyi resim çekimleri umarak sözlerime son veriyorum...


   Bu arada zamanınız yoksa kremasını hazır muhallebi ile de yapabilirsiniz.İç muhallebisini hazırlarken içine 60-70 gr çikolata ekleyip pasta ara kreması yaparsanız daha güzel olur.(Önce ara kremayı pişirin, kaynayınca ocaktan alıp çikolatayı ilave edin, kendi sıcaklığı ile erir.)


NOT: Biri puantiyeli diğeri kalpli 2 desen var.Hangi resim daha iyiyse onu kullandım.Puantiyeli yapmak için alt resmi ona göre değiştirirsiniz:)






Standart boy fırın tepsisi için:


Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü 
(kakaolu yapmak isterseniz 1/4 su bardağı kakao, tabii un miktarını aynı orannda düşürmelisiniz o zaman.

Ara krema:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
75 gr tereyağı
Limon rendesi (dilerseniz)
Meyve (isteğe bağlı)

Pastanın üzerindeki desen için:
1 yumurta beyazı
40 gr un
30 gr pudra şekeri
30 gr tereyağı
İstediğiniz renk gıda boyası



Hazırlanışı:
1- Yumurtanın aklarını çok az tuzla kar kaline gelene dek mikser ile çırpın.

2- Yumurtanın sarılarını ayrı bir kapta şeker ile birlikte çırpın.Un ,kabartma tozu ve vanilya özütünü ekleyin.

3- Yumurta beyazlarını spatula ile sarıların olduğu kaba bir kaç hamle de yedirin.Yani spatula ile azar azar alıp diğer kaba aktarın ve aşağıdan yukarı doğru hareketlerle yavaşça karıştırın.Beyazların sönmemesine dikkat edin.

4- Ayrı bir kasede renkli desen için olan malzemeleri karıştırın.İstediğiniz gıda boyasını kürdanın ucu ile ekleyin.İnce uçlu krema pompası ile (ya da ucunu küçücük keseceğiniz buz dolabı poşeti ile) istediğiniz şekli verin.
 Önce A4 kağıda istediğiniz şekli çizin ya da yazıcıdan çıkarın.Fırın tepsinize bu şablonu koyun ve kaymaması için 2 tarafından bant ile yapıştırın.Üzerine yağlı kağıdı serin.İnce uçlu krema pompası ile şablonunuzu dikkatlice çizin.Tepsiyi buz dolabında 30 dakika bekletin.

5- Tepsiyi dolaptan çıkarıp alttaki kağıdı ve bantları çıkarın.Yağlı kağıdın üzerine hamurunuzu yavaşça yayın.Alt şekillerin kaymaması için dikkatli olmak gerekiyor.

6- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 9-10 dakika pişirin.10 dakikadan fazla tutmayın, hamur kurur!

7- Pişince fırından çıkarıp ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin.Bir mutfak havlusunun üzerine yağlı kağıtüste gelecek şekilde çevirin.Yağlı kağıdı yavaşça çekin.Pandispanyayı tekrar ters çevirip desensiz kısma kremayı sürün.Kısa kenara dilerseniz meyve parçalarını ya da muzu ekleyebilirsiniz.(Ben böğürtlen marmeladı ve muz dilimleri kullandım.) Dikkatlice temiz bir yağlı kağıda rulo yapıp sarın ve buz dolabına kaldırın.Bir kaç saat sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)