21 Nisan 2015 Salı

KITIR KURABİYE ÇUBUKLARI





   Kıtır Kurabiye çubukları

   Kıtırlığı sevdiğimden son zamanlarda bu kurabiyenin müptelası oldum/olduk kızımla birlikte.Bisküvi kıvamında ve tadında ve de gevrek.Yerken ağza gelen çikolata parçacıkları da hoş.Çocuklara atıştırmalık olarak da kolay ve leziz.Hatta dışarı çıkarken ben bile çantama atıyorum son zamanlarda.

  Belirtmek isterim ki sadece beyaz şeker ile aynı tat ve doku yakalanmıyor.Yarı yarıya beyaz ve esmer şekeri karıştırmak gerekli.

   Gevrek olması için hamurun iyice pişmesi lazım.Yani normalden biraz daha fazla pişse yeter.Önceden kesmek zorsa fırından çıkar çıkmaz sıcakken istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.Soğudukça sertleşecektir.

   Deneyeceklere kolay gelsin:)



Malzemeler:
1/2 su bardağı zeytinyağ (ya da sıvı yağ)
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı esmer toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1- 1/2 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı damla çikolata (yarısı hamurun içine yarısı hamuru açtıktan sonra üzerine)Miktar isteğe göre artırılıp azaltılabilir.

Hazırlanışı:
1-  Toz şekerleri ve yumurtaları çırpın.

2-Damla çikolata dışındaki tüm malzemeleri şekerli karışımın üzerine ekleyip yoğurun.Unu yavaş yavaş ve eleyerek ilave edin.Unu fazla koyarsanız hamuru tekrar toparlaması çok güç olabilir.Bu yüzden azar azar eklenmeli.(Yine de olur da topaklanırsa azıcık ılık süt ile toparlanabilir.)

3- Damla çikolatanın yarım su bardaklık kısmını elinizin sıcaklığı ile erimemesi için hamuru toparladıktan sonra ekleyin.Hamuru daha kolay açabilmek için 2 ye ayırın.1.kısmı tezgaha serili yağlı kağıdın üzerine koyun.Üzerine 1 yağlı kağıt daha koyup merdane ya da oklava ile açın.Kıtır olabilmesi için hamurun ince açılması gerek. 

4- Üstteki yağlı kağıdı kaldırın.Kalan damla çikolatanın yarısını bu hamura serpip yapışması için hamurun üzerinden hafifçe merdane ile geçin.Yağlı kağıdı dikkatlice kaldırıp çok bastırmadan (kağıt yırtılmasın) şeritler halinde kesin.Araları ayrılmadıysa sorun yok.Fırından çıkar çıkmaz sıcakken elinizle kolayca ayırabilir istediğini şekli verebilirsiniz.Yağlı kağıdı kaldırıp tepsiye yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırına yerleştirin.

5- Aynı işlemleri kalan hamur içinde yapın:) 170 derecede 15-20 dakika pişirin.Çok gevrek olmasını istiyorsanız biraz fazla pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)