9 Haziran 2015 Salı

ÇİLEKLİ CHEESECAKE



   Çilekli cheesecake
   Bir dönem müptelası olduğum, Alsancak'a her gittiğimde yediğim ve yemekle kalmayıp 4-5 dilim de paketletip evde yediğim lezzet...Süper hafif ve ultra lezzetli:)

   Alsancak'a her zaman gidemediğimden ve başka yerlerde yediklerimi gerek içindeki (ne kullanılıyorsa artık) yağının rahatsız etmesi, gerekse kaliteli malzemeyle güzel yiyecekler hazırlayan pastaneler bulamadığımdan kendim yapmaya karar vermiştim.O gün bugündür cheesecake'imi kendim yaparım.Çok tarif denedim.Aşağıdaki tarif birebir.Hiç çatlama falan da olmuyor.Seviyorsanız bu peynirli keki denemenizi tavsiye ederim.

   Bir kaç önemli nokta...
   -Labne peynirini mutlaka süzgeçte bekletip, fazla suyunu süzün.Kese (süzme) yoğurdu  ya da krema kullanın.Normal yoğurt da sulu oluyor.Evde süzme yoğurt ya da krema yoksa ben normal yoğurdu süzgeçte bekletip iyice süzüp kullanıyorum.Oluyor.

   -Tabanına burçak bisküvi ya da yulaflı bisküvi kullanabilirsiniz.Ben fazla kurabiye ya da bisküvi yapmışsam birazını poşetle derin dondurucuya atarım her zaman.Sonra taban olarak harika oluyor.

   - Yumurta beyazlarını çırparken kabınızın kuru olmasına ve aklara sarıların karışmamış olmasına dikkat edin.






18 cm kalıp için:
Tabanı için:
Ev yapımı kurabiye ya da 1 paket burçak bisküi
50 gr treyağı

Kreması için:
1 paket labne peyniri
2 yumurta
1 çay bardağı (süzme) yoğurt ya da sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un

Üzerine:
Çilek (ya da başka meyve)
jöle



Hazırlanışı:
1- Fırını önceden 170 derecede ısıtın.Küçük bir tavaya tereyağını koyun ve biraz erimesini sağlayın.Bisküvileri (ben fazla kurabiye ya da bisküvi yapmışsam buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuya atıyorum hep.Böylece cheesecake tabanım hep hazır ve ev yapımı oluyor.) rondoya atıp un haline getirin.Üzerine erimiş ve ılımış tereyağını döküp tekrar rondoda çekip 2 malzemenin birbirine geçmesini sağlayın.
18 cm kalıbınıza bisküvileri döküp kaşığın tersi ile iyice bastırın, düzleştirin.Buzdolabında bekletin.

2- Labne peynirini süzgecin üzerinde suyunu bırakması için biraz bekletin.Süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurdunuzu da aynı şekilde süzgeçte bekletin.(suyu kıvamı olumsuz etkiler)

3- Yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Suyu süzülen labne ve yoğurdu (ya da kremayı) ekleyin.Çırpın.

4- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın.Unu ekleyin.Beyazları sarıların olduğu peynirli karışıma nazik hareketlerle akları söndürmeden spatula ile yedirin.

5- Buzdolabından kalıbı çıkarın.Üzerine peynirli karışımı döküp düzleştirin.Önceden ısınmış fırında 30 dakika pişirin.Kalıbınız 18 cm ise daha fazla pişirmeyin.Ortası sallanıyor olsa da soğudukça sertleşir. (18 cmden büyükse 5 dakika daha tutabilirsiniz.)

6- Çilekleri  yıkayıp istediğiniz şekilde doğrayın ve soğuyan peynirli kekinizin üzerine sıralayın.Tart jölesini tarifteki gibi hazırlayın ve ılıyınca çileklerin üzerine dökün.Buzdolabında biraz bekletin.Enfes peynirli kekiniz hazır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)