1 Haziran 2015 Pazartesi

FIRINDA SOĞAN TARİFİ


   Fırın torbasında kuru soğan
   Et yemeklerinin yanında mükemmel bir garnitür.Çok da lezzetli ve şifalı...Denemenizi öneririm. İçine biraz salça ve et konunca soğan yahnisi oluyor.

   Antibakteriyel (antibiyotik) ve ağrı kesici özelliği olan etkin maddeler ihtiva eden soğanın pek çok faydası var.Yaşlılığa bağlı eklem kireçlenmesini ortadan kaldırıcıdır.Kuru soğan Polikistik Over Sendromu (PCOS) yaşayan kadınlarıın imdadına yetişen mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkanı sunmaktadır.
   Erken menopoza giren kadınların imdadına yetişebilmektedir.Prostatitee bağlı ağrı çeken erkekler için birebirdir. (Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu)

  İçinde bol miktarda A,B ve C vitaminleri bulunur.Çok iyi bir idrar söktürücüdür.Yeterince soğan tüketen insanlarda kanser riski oranının düşük olduğu tespit edilmiştir.Kalbi güçlendirir.

   Gribal enfeksiyona ve öksürüğe iyi gelir.Hatta bunun için benim de kullandığım bir tarif var.

   Balgam söktürücü ve öksürüğe iyi gelen soğan suyu tarifi:
1 orta boy kuru soğan, 1 limon suyu, 1 su bardağı kaynar su,3 yemek kaşığı kaliteli süzme bal, 1 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı tarçın, Yarım tatlı kaşığı zencefil.
Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın.1 kavanoza koyun.Üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edin.Aroması birbirine geçsin ve soğusun diye biraz bekletin.Bal ve limon suyu, zencefil ve tarçını ekleyin.Kavanozun kapağını kapatıp çalkalayın.Doğal balgam söktürücümüz hazır. (Öğün sonunda 1 yemek kaşığı kadar içilebilir.) Tarif buradan alıntıdır.
Tabi ki önce doktorunuza danışmalısınız.Ancak doğal tarifler ,içinde koruyucu, renklendirici bulunan kimyasallardan çok daha iyidir.Bu tarifi ben de arada bir kullanıyorum.Soğanın tadı ve kokusu hiç gelmiyor.
***1 yaşından küçük çocuklara bal yasak olduğundan doktorunuza danışmanız daha doğru olur.Zencefil çok yararlı bir bitki olsa da 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıymış.
Bu karışım basit öksürük ve soğuk algınlığı içindir.Bitkisel karışımlar bazen yeterli olmayabilir.Önce doktorunuza danışmanız gerekir.

Soframızdan bereket eksik olmasın...
Sevgiler




Malzemeler:
5 adet kuru soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber 
Renkli çekilmemiş biber taneleri (isteğe bağlı)
Yarım kahve fincanı  zeytinyağı (ya da sıvıyağ)

Üzerine:
Nar ekşisi

Hazırlanışı:
1- Soğanların kabuğunu soyun.İri iri doğrayın.Eğer mink soğanlar kullanacaksanız doğramayın.
Derin kaseye tüm baharatları ve yağı ekleyin, soğanları da ilave edip harmanlayın.Hepsini fırın torbasına doldurun.Ağzını bağlayın.Üzerine 1-2 küçük delik açıp önceden ısıttığınız 190 derece fırında 25-35 dakika pişirin.
Üzeri karamelize olduğunda pişmiş demektir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)