4 Temmuz 2015 Cumartesi

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU GÜVEÇ





   Fırında beşamel soslu güveç
   Son günlerde Ramazan ayında olmamızdan mıdır nedir hep yemek tarifleri paylaşıyorum.Kurabiye, pasta pek yapamadım.Bir de kalburabastıya taktım galiba.Durup durup kalburabastı pişirip yiyorum(z) çılgınca.Kilolar alıp başını gitmeden çabuk bitse bari hevesim...

   Misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem lezzetli hem geleneksel bir yemek güveç.Beşamel sos ve peynir ilavesi de çok yakışıyor.Tek kişilik güveç kaplarında sunum da pratik...

   Sofranızdan bereket eksik olmasın.



6-7 kişilik

Malzemeler:
500 gr kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 adet patates
1 adet havuç
2-3 tane kırmızı veya yeşil biber
1 su bardağı bezelye
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Zeytinyağı

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri


Hazırlanışı:
1- Kuşbaşı etleri tencereye alıp biraz sıcak su ilavesi ile pişirin.(Ben az miktarda yaptığımdan eti hep tencerede pişirim.Ancak çok miktarda yapacaksanız veya kullanmaya alıştıysanız veya et lokum gibi olsun derseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.)

2- Başka bir tencereye yarım çay bardağı kadar zeytinyağı döküp  yemeklik doğradığınız soğanı atıp çevirin.

3- Eti süzüp soğana ilave edin.1-2 dakika pişirip küçük doğradığınız havucu, patatesi, biberler sarımsak ve bezelyeyi ekleyin.Tuz ve karabiberi ilave edip et suyundan katın,kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

4- Güveç kaplarına (ya da uygun büyüklükte bir fırın kabına) yemeği paylaştırın.

Beşamel sos için:
Tereyağı bir tavada eritip unu ilave edin.Un kokusu çıkana dek  2-3 dakika karıştırarak kavurun.Soğuk sütü de yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için bir çırpıcı ile hızlıca karıştırmaya devam edin.Tuz ve karabiber atıp, kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

6- Fırın kaplarına/kabına yerleştirdiğiniz güvecin üzerine beşamel sostan dökün.Üzerine kaşar peynir serpip önceden ısıttığınız 200 derece fırına sürün.Üzeri kızarıncafırından alın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)