27 Temmuz 2015 Pazartesi

TUZLU KITIR ÇUBUKLAR



   Tuzlu çubuklar
   Merhaba;
   Bu çubukları kıtır kıtır ve tuzlu olması sebebi ile çocuklar da çok severek tüketiyor.Hava almayan kavanozda uzun süre tazeliğini koruyor.Kahve/çayın yanına arada bir pişirdiğim bir atıştırmalık.

   Aşağıdaki ölçülerle 2 fırın tepsisi çubuk çıkıyor.



Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağ (ya da sıvı yağ)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un.(4-5 bardak gibi)(orta sert bir hamur)

Hazırlanışı:
1- Fırını 170 derece ısıtın.
Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırın.Unu azar azar ekleyin.Birden eklendiğinde hamuru toparlamak ve yoğurmak çok zor olur.İyice yoğurun.

2- Tezgaha un serpip merdane ile açın.Tırtıklı kesici ya da bıçakla 1 parmak eninde şerit kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. YA DA bu şekilde tüm şeritleri tepsiye dizmek zaman alır derseniz hamuru 2-3 eşit parçaya bölün.İlk parçayı direkt yağlı kağıdın üzerine koyup merdane ile açın.Sonra açılmış hamuru yağlı kağıtla birlikte tepsiye yerleştirin ve tepsinin üzerinde kesme işlemini yapıp fırına verin.Böylece tek tek taşıma zahmeti de kalmaz.

3- Isıttığınız fırında pembeleşene dek pişirin.Dikkat edin ince hamur olduğundan 15-20 dakikada pişiyor.Biraz uzun tutarsanız kıtırlığı artıyor.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)