6 Eylül 2015 Pazar

GAZİANTEP KÜŞLEME VE BAKLAVASI



    Önce Bakırcılar Çarşısı'nı gezdik, gördük.

   Evet Gaziantep' e gidilir de baklava yenmez mi!
   Türkiye'de en çok hangi yörenin yemeklerini seviyorsun deseler ilk Ege'nin zeytinyağlıları, sonra Antakya (Hatay) ın ve Gaziantep'in tüm yemekleri derdim.
Antep'e defalarca gittim.Burasının ve Mardin'in içli köfteleri müthiş.Mardin'li eski dostum Yasemin'in annesi ve sevgili Ufuk bu konuda bir numarasınız.Ellerinize sağlık.




   Gaziantep'te et denince ve küşleme akla ilk olarak Halil Usta gelir.Et sevmeseniz bile burada yenir.Müthiş güzeldir.Porsiyon yenebilir ölçüdedir.Ortaya meze/salata ve bakır kaselerde et.Bu kadar.Gereksiz yiyecek yok.Personel ilgili ve kibar.Mekan temiz.Kendi otoparkı da var.

   Mekan pek de şık olmasa da oraya gittiğinizde önemli olanın süs ve şıklık olmadığını anlıyorsunuz.Enfes yemeğinizi afiyetle yer, ikram çayınızı içer ve işinize bakarsınız.Bazı pahalı ve şık yerlerde de lezzet bulmak zor oluyor

   Bu şehre gelen hemen her ünlünün Halil Usta ile çekilmiş resimleri var duvarda.
Kısaca Antep'e geldiğinizde yemek için Halil Usta'yı denemelisiniz.



 Baklava sevmeyen var mı?Böyle incecik açılmış, çıtır çıtır, içine gerçek antep fıstığı ya da ceviz konmuş, gerçek şeker ile yapılan enfes tatlı:)


  Doğrusunu söylemek gerekirse tanıdığım belli yerler dışında asla yemediğim yiyeceklerden biri de tatlıdır.İçine envai çeşit zararlı konulan, glikoz şurubu kullanan ve bunu yaparken insanların sağlığı ile oynuyorum, vebal alıyorum diyen mekanlarla dolu etrafımız.
Neyse Antep'te hep 2 yerde baklava yeriz.Birincisi meşhur İmam Çağdaş.Mekan şık, geniş, 2 katlı.Kendi otoparkı ve valesi var.üst katta kebap ve yemek de yeniyor.Çook çeşitli baklavası var.Personel ilgili,nazik.Tüm baklava ve tatlıları taze ve lezzetli.İkincisi de Şirvan.



   Eğer yanınızda götürmek istiyorsanız kuru baklava alabilirsiniz.Günlerce bozulmaz.Bildiğimiz baklavadan çok farkı yok,daha az şerbetli sadece.Bu da bence daha güzel.

   Gaziantep'te keşfettiğimiz ve 2. uğrak yerimiz olan yer Şirvan.Şirvan'ın mekanı daha küçük.Kebap ve yemek yine var.Buranın tatlıları da enfes.Baklavası gerçek baklava.Zaten kendisi de ustaymış.Bazen bayramlarda Şirvan'dan kuru baklava sipariş ederiz.Antep'ten İzmir'e sapasağlam gelir.Uzun süre de dayanır.Şirvan'da tavsiye edebileceğim lezzet mekanlarından...


Tanıttığım tüm mekanlar kendi kişisel görüşlerimdir.Hiç bir restoran, mekan ya da kişilerle ilgim yoktur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)