21 Eylül 2015 Pazartesi

LİMON KREMALI ÇİKOLATALI PASTA




   LİMON KREMALI ÇİKOLATALI PASTA

   İşte en sevdiğim...Yıllarca 3 öğün yesem bıkmayacağım çikolatalı pasta:)

   Mütemadiyen pişiririm kendisi.Elimde denemek istediğim ve güzel olacağına inandığım başka bir kaç tarif olmasına rağmen elim hep bu tarife gidiyor.Yazılanları aynı şekilde uygularsanız sonucun muhteşem olacağına emin olabilirsiniz.

   Çikolatalı pasta hazırlarken çikolatanız yoksa onun yerine şöyle de yapabilirsiniz.80 gr.lık çikolata yerine 3 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı erimiş tereyağını karıştırıp kullanabilirsiniz.%100 aynısı olmasa da iş görebilir.

  Çikolatayı saklarken serin ve karanlık bir yerde muhafaza etmelisiniz.Çünkü içeriğindeki yağ ve kakao nedeni ile uygun şartlarda saklanmazsa çabuk bozulabilir.Buzdolabında saklamak da  çikolatanın yapısını bozar.Bu yüzden çikolatayı serin ve karanlık bir yerde muhafaza etmelisiniz...

   Ve tabii lezzetli bir çikolatalı pasta hazırlamak için kaliteli çikolata kullanmalısınız...

   Kek 'Cafe Fernando' Cenk'ten uyarlanmıştır.



Malzemeler:
150 gr.tereyağı
2/3 su bardağı kakao (50 gr)
2/3 su bardağı kaynar su
1/3 su bardağı sıcak süt
1,5 su bardağı un (210 gr)
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker (300 gr)
4 adet orta boy yumurta
1 yemek kaşığı vanilya özü

Dış kaplama için:
150 gr.bittersweet çikolata
150 gr. sütlü çikolata
1 kavanoz sarelle pürüzsüz fındık kreması
1+ 2/3 su bardağı süt kreması (400 gr)

Limon kreması için:
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
3 yumurta sarısı
2 limon rendesi
2 limon suyu
Yarım çay kaşığı zerdeçal (renk versin diye)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya özü



Hazırlanışı:
1- Önce kremayı hazırlayın.Tencereye tereyağı dışındaki tüm malzemeleri alıp iyice karıştırın.Tüm malzemeler birbirine karışınca orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ilave edip ocağı kapatın.Kenarda soğumaya bırakın.Ara ara karıştırın ki kabuk tutmasın.

2- Fırını 175 derecede ısıtın.2 adet 20 cm kalıbı yağlayın.(Yoksa 1 tane 20 cm kalıpta kullanabilirsiniz.Ancak ortadan düzgün kesmelisini.)Kakao serpin.

3- Kakaoyu kaba eleyin.Üzerine kaynar su döküp tel çırpıcı ile iyice karıştırın.Sıcak sütü de ilave edip karıştırın ve kenarda soğumaya bırakın.

4- Başka bir kaba un ve karbonatı eleyin.Tuzu ekleyin.

5- Tereyağını bir karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın.Şekeri de ekleyip 5 dakika daha çırpın.Yumurtaları da teker teker ekleyin.Vanilya özünü ilave edin.

6- Mikserin düşük hızında unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla değişimli olarak 3 seferde ekleyin.

7- Kek harcını kalıplara eşit bölüp (ya da tek kalıp kullanacaksanız o kalıba) spatula ile üzerini düzeltin.Hava kabarcıklarının çıkması için hafifçe tezgaha 1-2 kez vurun.25-30 dakika pişirin.

8- Kek pişerken çikolatayı benmari eritin.Ateşten alıp sıvı kremayı (soğuk)ekleyin.Malzemeler bütünleşene dek çırpın.(Çok çırpmayın aksi halde pütürlü olabilir)

9- Kekler fırından çıkınca soğuması için bekletin.Soğuyunca limonlu kremayı ara kata sürüp üst katı üzerine kapatın.(Bu aşamada ben biraz dolapta bekletiyorum.)Sonra üst ve yan kısımlarını da çikolatalı krema ile kaplayıp spatula ile düzeltin.

10- Çikolatanın donması için buzdolabında 1 gün kadar bekletin.(dayanabilirseniz tabii)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)