26 Mayıs 2016 Perşembe

BUZLUK BÖREĞİ (maden suyu ile)


BUZLUK BÖREĞİ
Merhabalar,
Ani misafir geldiğinde hemen buzluktan çıkarıp fırına atabileceğiniz kadar pratik bir tarif.Zamanınız olduğunda hazırlayın ve gerektiğinde pişirin bu kadar.Çalışan hanımlar içinde büyük kolaylık...

4 adet yufkadan 16 tane börek çıkıyor.


Malzemeler:
4 adet yufka
1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
Yarım bardak maden suyu

İç harcı:
Peynir ve maydanoz
Dilediğiniz baharat

Bandırmak için:
1 kase soğuk su

Üzerine:
1 yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı:
1- Zeytinyağı ve maden suyunu bir kasede karıştırın.

2- Yufkanın birini serin ve 4-5 yemek kaşığı kadar sostan dökün, fırçayla yayın.da üzerine serin.Tekrar sos döküp yayın. (üst üste 2 parça olacak)

3- Yufkayı 8 adet üçgen parça elde edecek şekilde kesin.(Önce artı şeklinde sonra çarpı şeklinde kesin)

4- Üçgenin geniş kısmına iç harçtan koyup sarın.Sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkarın ve süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın.

5- Yağladığınız ya da yağlı kağıt serili tepsi/ borcama börekleri aralıklı dizip dondurucuya atın.(yapışmasın diye aralıklı diziyoruz.)Üzerine yumurta sarısı sürün.isterseniz susam serpin.Tepsiyi buzluğa atın.

6- Börekleri 3 saat kadar dondurucuda bu şekilde bekletin.Süre sonunda donan börekleri istediğiniz miktarda buzdolabı poşetlerine yerleştirin.Tekrar dondurucuya atın.

7- Pişireceğiniz zaman önce fırını 200 dereceye ayarlayın, sonra börekleri çözdürmeden direkt olarak yağlanmış tepsiye dizin ve 10-15 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)