19 Mayıs 2016 Perşembe

FIRINDA KIYMALI KARNIYARIK BÖREK





  KIYMALI KARNIYARIK BÖREK

  Pek çoğumuzun bildiği kolay ve lezzetli bir börektir bu.Fırında pişmesi iyi yanı...Hem yağsız oluyor hem de daha az uğraştırıyor kızartmaya göre...Yani güzel oldu, biz sevdik, acil hazırlık gerektiğinde on numara.

Aynısının patatesli versiyonu için buraya tıklamanız yeterli.

Aşağıdaki malzemelerden 16 tane nefis börek çıkıyor.


Malzemeler:
4 adet yufka

Arası için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağ

Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı

İç malzemesi:
1 adet kuru soğan
1 kase kıyma
Tuz, karabiber, kırmızı biber vs.


Hazırlanışı:
1- Tencereye zeytinyağı döküp, küçük doğranmış soğanı ekleyin.Biraz çevirip kıymayı da ilave edin.Baharatları da ekleyip pişirin.

2- Yufkalardan birini ser.Yarısına kadar zeytinyağlı süt karışımından sürün.Yufkanın kalan yarısını üzerine kapatın.Tekrar zeytinyağlı karışımı sürün.4 adet üçgen parçaya bölün.Her bir yufkanın geniş tarafına iç harçtan koyup ,önce kenarlarını içe katlayıp, sonra kısa uça kadar sarın.

Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp tepsiye alın.

3- Üzerine bıçak ile çizik atın.(tabanına kadar kesmeyin) Yumurta sarısı sürün.Dilerseniz domates ve biber ile süsleyin.

4- 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyetlerrr olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)