8 Kasım 2016 Salı

TARÇINLI VE KURU İNCİRLİ KEK





 TARÇINLI VE KURU İNCİRLİ KEK

   Magnezyum,kalsiyum, lif ve demir kaynağı olan tarçını pek çok tarifimde kullanırım, bu sefer de keke ekledim ve tabi ki çok yakıştı.Ben beyaz un miktarını azaltıp tam buğday unu ile karıştırdığım için kekin rengi epey koyu oldu ama lezzetinden bir şey kaybetmedi...

Tarçının ne gibi faydaları var derseniz; 
*İkinci tip diyabet hastalarında kan şekerini düşürücü etkisi vardır.
*Bal ve limonla alındığında soğuk algınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
*Adet öncesi gerginliklere iyi gelir
*Koli bakterilerin vücuda yayılmasını önler
*tarçını koklamak hafızayı canlandırır.(ilginçmiş)
*Hazmı kolaylaştırır,mide kramplarını giderir, kusmayı önler.
*İçine katıldığında yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucudur.

   Bunlar tarçının yararlarının sadece  bir kısmı.Bu güzel yiyeceği çayınıza katın, koklayın ya da kek ve kurabiyelerinize katıp faydalanmaya bakın derim...
Sevgiyle kalın...



(20 cm kek kalıbı kullandım)
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağ(ya da sıvı yağ)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın
3,5 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı küçük doğranmış incir

Hazırlanışı:
1- Şeker ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın.Süt ve zeytinyağı da ilave edin.Çırpmaya devam edin.

2- Unu bir kaba eleyin, kabartma tozunu ve tarçını da ekleyip harmanlayın.Bu un karışımını hamura ilave edip çırpın.Ceviz ve incirleri de ekleyip karıştırın.

3- Kalıbınızı yağlayıp hamuru aktarın.Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)