15 Şubat 2015 Pazar

İÇİ KALPLİ KEK





  Merhabalar;   Hazırlaması ve pişirmesi eğlenceli bir kek...İçine kalp yerine harf, yıldız ya da başka şekillerde yapılabilir.Up to u!

   Mutlaka kendinize ait sürekli pişirdiğiniz bir kek tarifiniz vardır.Aşağıdaki malzemeler yerine sürekli pişirdiğiniz o kekin malzemeleri ile de hazırlayabilirsiniz bu keki.Pek fark etmiyor.

   Ben sade ve kakaolu kek ile yaptığımın resmini ekledim.Ama her renk gıda boyası ile de hazırlanabilir...Çok defalar pişirdiğim bir kek oldu kendisi..Ancak hep fotoğrafını çekemeden tükenip gitti.Bu sefer yenmeden acele ile çektim.Resimler pek başarılı olmadı, affedin!

   Hazırlarken en önemlisi içindeki keki iyi sabitleyip, aralarında boşluk olmadan sıralamak.Kalıpla kesilen kekleri dışarıda yan yana getirip sonra kalıbın içine oturtmak en kolayı.

 

Malzemeler:
2 adet kek için: (Önce iç kekini hazırlayın)
2 adet 175 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
6 yumurta
2 adet 175 gr toz şeker
2 adet 150 gr un
2 adet 1/2 yemek kaşığı karbonat
35 gr kakao (sadece bir tanesine)
2 adet 1 su bardağı süt
1 fiske tuz
2 adet 1 tatlı kaşığı vanilya özütü



Hazırlanışı:
Yukarıdaki malzemelerin yarısı ile kakaolu kısım için:
1- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip 
çırpmaya devam edin.Sütü ekleyin.

2- Ayrı bir karıştırma kabına unu ve kakaoyu eleyin.Karbonat ve tuzu da ilave edip harmanlayın.

3- Kuru malzemeleri ıslak malzemelere ilave edip çok az karıştırın.Fırın kabına koyup 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. (ben 25 cm baton kalıp kullandım.)Pişince soğumasını bekleyip kalıptan çıkarın.(Dilimlerken parçalanmaması için beklemek gerek)Şimdi diğer keki yapmaya başlayalım.Yukarıdaki tarifin kakaosuz olanını hazırlayın.Kenarda bekletin.

4- Kakaolu kekinizi 1,5 cm civarında dilimleyin.Kek kalıbınıza uygun küçük ya da orta boy kurabiye kalıbınızla bu dilimleri kalıpla kesin.

5- Pişirme kalıbınızı yağlayın ve üzerine un serpin.2-3 kaşık bu sade hamurdan dökün.Kestiğiniz kakaolu kalpleri yan yana dizin ve beyaz hamurun üzerine koyun.Kalplerin arasında boşluk kalmamasına özen gösterin.Yoksa kesince hoş durmaz.

6- Beyaz hamuru, kalplerin üzerine dökün ve 175 derece fırına gönderin.İlk yarım saat kapağını hiç açmayın.Sonra kürdan testi yapın.Yaklaşık 35-40 dakika da pişiyor.Soğumasını bekleyip dilimleyin.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)