Aşağıdaki malzemelerle 10-12 tane normal boyutta kurabiye çıkıyor.
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı un
Hazırlanışı:
1- Yoğurma kabına yumurta ve şekeri koyup çırpın.Tereyağı ve yoğurdu ilave edin.Portakal suyunu katın.Rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakal kabuğu ve limon kabuğunu da ekleyin.
2- Unu eleyerek ekleyin.(önce 3 bardak koyup duruma göre 4. bardağı yavaş yavaş ilave edersiniz.Çünkü her un markası aynı yoğunluğu vermiyor hamura) Yumuşak bir hamur yoğurun.Hamur biraz ele yapışıyor olsa da daha fazla un eklemeyin.
3- Hamurdan mandalina boyutunda parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Elinize hamur yapışıyorsa arada elinizi ıslatarak şekillendirmek daha kolay oluyor.
Dilerseniz üzerine biraz toz şeker serpebilirsiniz.Yumurta sarısı sürmedim ben, dilerseniz siz sürebilirsiniz.
4- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)