Sonsuza kadar değil elbet.Muhafazalı bir saklama kabında 5-6 gün yumuşacık kalıyor.
Yumuşacık poğaça sevenlerdenseniz aradığınız tarif bu olabilir:)
Eğer poğaçalarınız fazla gelirse buzdolabı poşetine doldurup, ağzını sıkıca bağlayıp derin dondurucuya atabilirsiniz.İkram etmek istediğinizde dondurucudan çıkartıp direkt olarak orta sıcaklıktaki fırında 10 dakika kadar tutmanız yeterli.
Ben içine çökelek koydum bu kez. Dilerseniz beyaz peynir, maydanoz, haşlanmış patates de konabilir.Tarif için teşekkürler Aydan'cım.
Bu tariften orta boy yaklaşık 30 adet poğaça çıkıyor.
Malzemeler:
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta ( beyazı içine, sarısı üzerine)
1 çay bardağı tereyağı (kısık ateşte erimiş)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket karbonat (5 gr'lık paketlerden veya 1 silme tatlı kaşığı)
1 paket kabartma tozu (10 gr'lık paket )
Aldığı kadar un
İç harcı:
Beyaz peynir ya da çökelek
Hazırlanışı:
1- Yumurta sarısı dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.Unu eleyerek ve yavaş yavaş ekleyin.
2- Ele yapışmayacak hamur yoğurun.İçine istediğiniz malzemeyi koyup şekil verin.Resimdeki gibi şekil vermek için önce mandalina büyüklüğünde hamuru alıp açın, bıçak ile ortadan başlayarak sadece tek tarafını biraz kesin.Ucuna kadar kesik atmayın.Kesilmeyen tarafa iç malzemeyi koyup yuvarlayarak kapatın ve ay çöreği yapar gibi eğerek şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
3- Üzerine yumurta sarısı sürün.170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)