Merhaba;
Bu tarif daha önce pişirdiğim kuş üzümlü kurabiyenin kakaolu versiyonu.Tarif sevgili Aydan'ın enfes tariflerinden.
Hazırladığım ve not aldığım onlarca yemek/ tatlı vs oluyor ama içime sinmeyenleri burada paylaşmıyorum.Bloğumda sadece görüntü olsun istemiyorum.Hem lezzet hem görüntü olmalı.İstediğim gibi olmayanları tekrar tekrar deneyip en iyi sonucu alınca paylaşıyorum.Bu tarifi de kendi defterime not ettim.Her türlü kurabiye için uygun ve güzel.İşte böyle:)
Bu tariften 40-45 adet çıkıyor.
Malzemeler:
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
4-5 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
Hazırlanışı:
1- Oda sıcaklığındaki tereyağı (başlamadan 15 dakika önce buzdolabından çıkarmak yeterli oluyor.), toz şekeri, yumurtayı yoğurma kabına alın.
2- Kabartma tozunu,kakaoyu ve eleyerek nişastayı ve kontrollü olarak unu ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Bu miktar benim hamuruma tam geldi.Hiç ekleme yapmadım .Ama her un markası farklı su çektiğinden siz gerekirse azar azar un ekleyin.
3- Sakız gibi kıvam çıkıyor ortaya.Çok kolay şekilleniyor, hiç zorlamıyor.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp şekillendirin.Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
4- 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)