Yaban mersinli kurabiye
Dışı kıtır ama ağza alınca eriyen,hemen her çeşit kuru yemişle denediğim enfes kurabiyelerim.Diyetteyken bile vazgeçemeyip yulaf ,kepek ve tam buğday unu ile yapıp şeker oranını düşürmüştüm...Denemenizi tavsiye ederim...
120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
2,5- 3 su bardağı un
1 su bardağı yaban mersini (dilerseniz miktarı arttırabilirsiniz.)
Hazırlanışı:
1- Kuru yemiş ve un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve kıvamlı bir hamur yoğurun.
2- Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.
3- Yaban mersinini de ekleyip azıcık yoğurun.
4-Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
5-170 derecede 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
5-170 derecede 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Yaban mersini güzel fikirde gel sen evdeki canavarlara beğendir :)
YanıtlaSilHaklısınız sevgili Konya Künefe; aslında bir deneseler o ekşimsi tatlı lezzetli meyveyi belki severler...Ama çocuklara yiyecek beğendirmek zor gerçekten.
SilNeyse n'apalım yaban mersinli kurabiyeyi yapar biz yeriz artık:)