BOSTANA (URFA)
Şimdi Urfa ne alaka! diyebilirsiniz, ancak değişik tatlar denemeyi sevdiğimden ve Doğu mutfağını özellikle değişik bulduğumdan bu güzel tarifi de paylaşmak istedim:) Et yemeklerinin yanına çok yakıştığını da belirtmek isterim.
Hazırlaması biraz el oyalayıcı olsa da acaip lezzetli çorba gibi kaşıkla içeceğiniz Urfa yöresine ait bir salata tarifi.
Kamile'de yediğim ve hazırlanışı bakımından bana farklı geldiği için hemen tarifini aldığım enfes bir lezzet.teşekkürler Kamile'cim...
(Alakası yok ama Andres Linetzky dinler misiniz?Florecer by Neotango&Andres Linetzky dinlemenizi öneririm.Son zamanlardaki favorim.)
Kolay gelsin.
Malzemeler:
1/2 demet nane
Biraz reyhan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3-4 adet domates
3 adet yeşil biber (acı ya da tatlı)
1 adet salatalık
Roka
2 adet kuru soğan
Pul biber,tuz,sumak
Kuru zeytirun (isteğe bağlı)
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu (taze sıkılmış)
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
1- Derin bir kasede tüm sebzeleri ve soğanı soyup küp şeklinde küçük doğrayın.Yeşillikleri ince ince kıyın.
2- Sos malzemelerini bir kapda harmanlayın.Bostananın üzerine döküp iyice karıştırın.Servis tabağına alıp kaşık ile servis edin...
Afiyet olsun
Bana ulaşmak için:
bernisbayram@yahoo.com
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)