13 Nisan 2016 Çarşamba

PATATESLİ KARNIYARIK BÖREK




PATATESLİ KARNIYARIK BÖREK

   İşte yapımı oldukça kolay ve çıtır çıtır pratik bir börek...Hatta hazırlayıp pişirip, ertesi gün ikramdan önce fırında ısıtabilirsiniz.

Denemek isteyenlere kolay gelsin diyelim...

4 yufkadan 16 tane börek çıkıyor




Malzemeler:
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağ

Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı (1 kaşık zeytinyağı ile karıştırılsa daha güzel olur)

İç malzemesi:
2  tane haşlanmış orta boy patates
biraz maydanoz
Dilediğiniz miktar beyaz peynir (olmasa da olur)
tuz, karabiber, dilediğiniz baharat

Hazırlanışı:
1- Haşlanmış patatesleri bir kaba alıp, çatalla ezin.Baharatlarını ekleyin.İnce kıyılmış maydanozu ilave edin.Peynirleri ufalayın.

2- Yufkalardan birini serin.Yarısına kadar zeytinyağlı süt karışımından sürün.Yufkanın kalan yarısını üzerine kapatın.Tekrar zeytinyağlı karışımı sürün.4 adet üçgen parçaya bölün.Her bir yufkanın geniş tarafına iç harçtan koyup ,önce kenarlarını içe katlayıp, sonra kısa uca kadar sarın.
Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp tepsiye alın.

3- Üzerine bıçak ile çok bastırmadan çizik atın.(tabanına kadar değil) Yumurta sarısı sürün.Dilerseniz domates ve biber ile süsleyin.

4- 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.

3 yorum :

  1. Tarifinizi denedim çok güzel oldu. Bunu farklı içlerle de yapabiliriz diye düşünüyorum ıspanak ya da kıyma. Teşekkürler çokta pratik benim gibi çalışan bayanlar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelin Hanım'cım nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim.Hımmm kıymalısını da bugün deneyeyim o zaman...Ellerinize sağlık.

      Sil
  2. Tarifinizi denedim çok güzel oldu. Bunu farklı içlerle de yapabiliriz diye düşünüyorum ıspanak ya da kıyma. Teşekkürler çokta pratik benim gibi çalışan bayanlar için.

    YanıtlaSil

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)