20 Nisan 2016 Çarşamba

TAHİNLİ ÇITIR RULO




TAHİNLİ ÇITIR RULO

   Merhabalar, 
   Süper bir tarif vereceğim bugün.Oldukça büyük bir evde yaşadığım ve 2 küçük çocuğum olduğundan genelde hazırlaması pratik, çok zaman almayan ama lezzetli tarifler denemeye çalışıyorum.

   Bu tarifi de 'umutsepetim 'de gördüm.Çıtırları o kadar övmüş ki denemesem olmazdı, görsel de çok iyiydi zaten...Ayrıca aynı tarife başka yerde rastlamadım...Annem de benzer bir tahinli baklava yapar, fakat o normal yufka ile yapıp kare kare kesiyor, üzerine o korkunç pudra şekerini serpiyor, ki şekerli bir yiyeceğin üzerine şeker serpilmesini anlayabilmiş değilim.Kola ile pasta yenilmesini anlayamadığım gibi.:)

Neyse ilk yaptığımdan bugüne kadar mütemadiyen pişiriyorum bu enfes çıtırları.

Arasına serpeceğiniz toz şeker her bit yufkaya 1 yemek kaşığı yeterli oluyor.2 kaşık da denedim çok tatlı oldu...

Tahin,ceviz tadını ve çıtırlık seviyorsanız denemenizi öneririm.
Kolay gelsin
sevgiler

Aşağıdaki tarif 3 tane resimdeki dikdörtgen borcam için olan ölçüdür.




Malzemeler:
Yarım paket baklavalık yufka
1,5 su bardağı tahin
1 su bardağı zeytinyağ (edit: ayçiçek yağı da olur)
2 su bardağı dövülmüş ceviz (yoksa koymayabilirsiniz)
1,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:
1- Bir kasede tahin ve zeytinyağını karıştırın.

2- Baklava yufkasını tezgaha serin.Yarısına kadar tahinli yağ karışımından 2 kaşık kadar serpiştirip fırça ile yayın.Üzerine 1 yemek kaşığı kadar toz şeker serpin.(1 yemek kaşığı yeterli oluyor,2 kaşık aşırı tatlı oluyor.) Dövülmüş cevizi de ilave edin.

3- Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın ve incecik bir rulo yapın.

4- Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp, yağlı kağıt serdiğiniz/ yağladığınız klasik fırın tepsisine ya da borcama yerleştirin.

5- Tüm yufkaları sardıktan sonra üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.Ruloları ortadan ikiye kesin.Yaklaşık 20 dakika kadar 170 derecede pişirin.Üzerleri kızarınca fırından alın.

Afiyet olsun

2 yorum :

  1. Zeytinyağı değil de tereyağı ya da ayçiçek yağı koysak olmaz mi acaba zeytinyağını pek sevmiyorum da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MERHABA Burçin Hanım; tabiki olur.Tereyağı da ayçiçek de mısırözü yağı da olur.Ben mutfakta sürekli zeytinyağı kullandığımdan aklıma diğer yağlar pek gelmiyor.:) Tereyağı kullanacaksanız eriterek kullanın, ayçiçek yağı daha uygun olur...Kolay gelsin

      Sil

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)