Zeytinyağlı yemekleri ayrı severim...Beni ancak Ege'liler anlar:)
Zeytinyağlı yemekler bekleyince daha güzel olurlar.Mesela sabahtan pişirin akşam ya da ertesi gün yiyin.Tadı oturmuş ve lezzeti gelmiş olacaktır.
Son olarak biliyorsunuzdur ama yeni yemek yapmaya başlayanlar için yazayım. Zeytinyağlı yemeklere 1 çay kaşığı kadar toz şeker eklemek lezzeti artırır.
Malzemeler: 500 gr pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
2 orta boy havuç
2 su bardağı kadar su (pırasaları 1 parmak kadar geçsin)
tuz
1/2 limon suyu
2 ad.domates
1 çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
1- Pırasaları yıkayın ve en dıştaki ilk kabuk katmanını atın.Uç kısmındaki yeşil kısmı da kullanmıyoruz.Kalan kısmı tercihen verev şekilde 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin.
2- Zeytinyağı tencereye döküp yemeklik doğradığınız soğanı içine atıp soteleyin. Doğranmış domatesleri de atıp çevirin.Yine verev kestiğiniz havuçları da atıp 1-2 dakika çevirin. Pırasayı ve pirinci de ilave edin.Pırasanın üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu koyup kapağını kapatın.Orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)