9 Nisan 2015 Perşembe

BAHARATLI KRAKER





   Baharatlı kraker

   Bazen atıştırmalık kraker tarzı şeyler ararım.Böyle bir tarif ararken rastladım bu tarife...

   Alton  Brown'u bayılarak seyrediyorum her gün.Home&entertainment kanalında 'Cutthroat kitchen' adlı bir programı var.Her seferinde 4 farklı yarışmacı şef geliyor.Alton onlara 30 dakika pişirme süresi verip inanılmaz yemekler istiyor.Hıı tabii bir de her birine 25.000 dolar veriyor.Sabotaj yapmaları için:)Hem istenilen en güzel yemeği pişirmek hem de verilen para ile birbirlerine acaip tuzaklar kurmak zorundalar.Üzerinden araba geçmiş tavada krep yapmak, 8 cm oyuncak çocuk tavasında ya da patlamış mısır makinesinde et pişirmek ya da tek eli bağlı yemek yapmak falan var.Aslında daha çok sabotaj var da hatırladıklarım bunlar.İşte tarifi bu inanılmaz şeften uyarladım.

   Çocuklar da çok sevdi.Paketlenmiş gıdaların içerisindeki bin bir türlü katkıdan hoşlanmayanlara evde yapılabilecek çok pratik, basit ve leziz bir tarif.

   Hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar gevrek olurlar.Tabii ince hamur çabuk piştiğinde fırındayken kontrol etmekte fayda var.Az pişiriseniz kıtır oluyorlar.Pembeleşene dek fırında beklemeli.



Tarif Alton Brown'un 'Seedy crisps' tarifinden uyarlanmıştır.
Bu malzemelerden 2 tepsi kraker elde ediliyor.

Malzemeler:
140 gr tam buğday unu
140 gr. beyaz un
1/3 su bardağı haşhaş  tohumu
1/3 su bradağı susam
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (daha fazla koyarsanız kıtırlığını kaybeder)
3 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
170 gr su
Dilediğiniz miktarda kırmızı pulbiber, kekik, nane.



Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp hamur elde edin.Hamuru 15 dakika dinlendirin.

2- Merdane ya da oklava ile hamuru incecik açın.İster kare ister yuvarlak şekiller verip 170 derece fırında üstü kızarana dek10 dakika kadar pişirin.Fırından ilk çıktığında yumuşak olabilir.Soğuyunca sertleşip kraker formuna girecektir:)

Afiyet olsun

1 yorum :

  1. Çok güzel gözüküyor tatlım, bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)