10 Kasım 2015 Salı

LEBENİYE ÇORBASI





LEBENİYE ÇORBASI

   Antep yöresine ait lezzetli ve güzel bir çorba.Gaziantep ve Antakya yani aslında Güneydoğu mutfağı Ege'ninkinden sonra en sevdiklerim.Muhteşem yemekleri var...Türkiye'nin her bölgesinin yemekleri özel ve güzel...

   Bu çorbası parça et yerine minik köftelerle de yapanlar var.Tercih sizin.Ben bu şekilde öğrendiğim için böyle yaptım.
   Besleyici ve doyurucu da bir çorba kendisi...



4-5 kişilik

Malzemeler:
100 gr.kuzu eti
Yeteri kadar su
 1/4 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 kase yoğurt
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı nane



Hazırlanışı:
1- Eti 4 su bardağı suda iyice yumuşayana kadar haşlayın.Sonra didikleyin ve yine aynı suya koyun.Üzerine pirinci ilave edip pişirin.

2- Pirinçler biraz yumuşayınca haşlanmış nohudu ilave edin.Tuz ve karabiberi katın.

3- Küçük bir tencereye yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu alın.Çırpıcıyla aynı yöne doğru iyice karıştırın, ocağı açın ve kısık ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

4- Çorba kesilmesin diye etin olduğu tenceredeki sudan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin.Karıştırın.Tüm yoğurtlu karışımı etli karışıma dökün ve 3 dakika daha ateşte tutup ocaktan alın.(Yoğurtlu karışımlar çok pişince kesilir.

5- Tereyağını tavada eritip naneyi ekleyin.Şöyle bir çevirip yakmadan çorbanıza dökerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)