21 Mart 2019 Perşembe

ORTASI ÇİÇEK KURABİYE


   Ortası çiçekli kurabiye
   Uzun zaman aradan sonra tekar merhaba, umuyorum ki herkes çok iyidir...Kaldığımız yerden devam edelim o zaman...

   Yapımı kolay, bildiğimiz kurabiye tadında ama görüntüsü çiçekli


Malzemeler:
200 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)
1 yumurta  (sarısı içine, beyazı ise dışını bulamak için kullanılacak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kavbartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un (eleyerek koyalım ve yetmezse biraz daha ilav edebilirsiniz.)
1 çay bardağı susam
1 çay kaşığı vanilya özütü
biraz damla çikolata



HAZIRLANIŞI:
1- Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı, vanilya özütü ve sıvıyağı ilave edip yoğurun.

2- Un, kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ekleyin.Oluşan hamurdan 1 avuç kadarını üstteki papatya şekli için ayırıp kalan hamura kakao ilave edip yoğurun.

3- kakaolu hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup üzerinden merdane ile geçerek yaklaşık 1 cm olacak işekilde açın. (yağlı kağıt koymanın amacı pürüzsüz dümdüz açmak ve yapışmasını önlemek, ama becerebiliyorsanız olmasa da olur)

4- Bir kaba susamı dökün.Yuvarlak kesme aparatı ile veya yoksa çay bardağı ile kakaolu hamurdan yuvarlaklar kesin.Yuvarlakların kenar kısımlarını önce yumurta beyazına sonra susama bulayıp tepsiye dizin.

5- Ayırdığınız beyaz hamura biraz un ekleyip yoğurun ve tercihen yine iki yağlı kağıt arasına koyup  tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Papatya kalıbı ile kesin...Tepsideki kakaolu yuvarlak hamurların üzerine azıcık yumurat beyazı sürüp bu beyaz çiçekleri üzerine yapıştırın.Tam ortasına damla çikolata koyun.

6- 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.Arada kontrol etmeyi unutmayın, üstündeki çiekler ince olduğundan çabuk pişebiliyor.)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)