Tek başına bile bir öğün olabilecek enfes bir pilav çıktı ortaya.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı badem içi
2 yemek kaşığı antep fıstığı (soyulmuş)
1 kase temzilenmiş soyulmuş kestane
1/2 demek dereotu
2-3 yemek kaşığı tereyağı (ben zeytinyağı ile karıştırdım.)
1 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
1. Pirinci yıkayıp yarım saat kadar sıcak suda bekletin.Süre sonunda yıkayıp ,süzün.
2. Pilav tenceresine tereyağı, badem ve çam fıstıklarını koyup biraz kavurun.
3- Fıstıklar renk değiştirince pirinç, antep fıstıkları,kestane, kuş üzümü ve baharatları ekleyin.
4. Hepsini 3-4 dakika kavurun ve su ilave edip tencerenin kapağını kapatın .kısık ateşte 10-12 dakika pişirip altını kapatın.Kıyılmış dereotu ekleyip 15-20 dakika dinlendirin.
5. Servise hazır, afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)