30 Haziran 2019 Pazar

YUMURTALI SARMAŞIK OTU (ACIOT)




   Yabani kuşkonmaz, acı ot veya sarmaşık olarak bilinir.Ege bölgesinde şubat- nisan aylarında görülen kendiliğinden çıkan şifalı bir ottur kendisi. Tadı acı ve buruğumsu olduğundan çok tercih edilmez. .Faydası bitmez bir ot olduğundan mevsimi geldiğinde 1-2 kez pişirmek gerek...Yılda bir kez bile olsa mutlaka yenilmeli .

   Bir çok kanser türünde hastalıklı hücrelerin iyileşmesine yardımcı olur, vücut direncini arttırır, göğsü yumuşatır, bronşit ve soğukalgınlığına birebirdir..Bunlar faydalarından yalnızca birkaçı.

  Hazırlarken bir kaç nokataya dikkat edilmeli.Sarmaşık otuna asla metal değdirilmemesi gerekiyor, yoksa acılığı artar deniyor.Elinizle kesip kopartın ve karıştırırken tahta kaşık kullanmayı unutmayın.



2 kişilik
malzemeler:
1 bağ sarmaşık otu
1 orta boy soğan
2 yumurta (ya da kaç tane isterseniz)
tuz, karabiber

hazırlanışı:
1- Otları yıkayın.Bıçak değdiğinde acılığı artar dendiğinden elle kopartarak parçalara ayırıyorum.Sert yere gelene kadar ,taze yerlerinden tek tek saplarını kopartıp 3-4 cm boyutunda kırın.Yıkayıp, süzün.
Acısının gitmesi için 5 dakika kadar haşlayın.

2- Soğanları ince ince yemeklik doğrayın.Zeytinyağında haifçe çevirin.Sarmaşıkları ekleyip yumuşayana dek pişirin.(Çok sürmüyor) Üzerine yumurtaları kırın.Tuz ve karabiberilavesi yapıp pişince altını kapatıp, servis yapın.

afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)