3 Ağustos 2020 Pazartesi

VİŞNE SUYU KONSERVESİ



               

    Mevsimi geçmeden hazırlayıp kaldırdım.Evde yaptığımız meyve suyunu içmek ve içirmek her zaman en iyisi.Yapmadıysanız birkaç kavanoz yapmanızı öneririm.

   Aslında meyve suyu için birkaç yöntem var.Aşağıda anlattığım şekilde yapılınca kırmızı rengini muhafaza ettiğinden tercih ediyorum.Fakat vaktim yok derseniz konserve yapar gibi vişne ve şekeri kaynatıp scakkken kavanoza doldurup ters çevirip 1 gece bekleterek de  hazırlayabilirsiniz.Bu şekilde daha koyu renk oluyor. Ama tadı aynı...


(çay bardağı 140 gr 
Kavanoz 1 lt.)

Malzemeler:
1 kg vişne
yaklaşık 600 gr tozşeker (her kavanoza 1 çay bardağı)
Sıcak su

Hazırlanışı:

   Vişneleri yıkadım ve saplarından ayırdım.Ben reçel yaparken de suyunu hazırlarken de çekirdeklerini  yerken/içerken ağızdan geri çıkarmayı sevmediğmden çekirdeklerini  çıkardım.İstemezseniz kalabilirler.Size kalmış...

   4 tane 1 litrelik kavanoza vişneleri paylaştırdım.Her bir kavanoza 1 çay bardağı şeker ekledim.Kavanoz ağzından 1 parmak boşluk kalıncaya kadar içine sıcak  su doldurdum.Kapaklarını kapattım.

   Kavanozların sığabileceği derin bir tencerenin tabanına bir mutfak havlusu yerleştirdim.Üzerilerine kavanozları oturttum ve tencere dolana kadar sıcak su ilave ettim.Ocağı açtım ve 45 dakika kadar kaynattım.Kavanozların içindeki su kaynıyorsa ve vişneler yukarıya doğru çıkıyorsa doğru yoldasınız.45 dakikanın sonunda kavanozları çıkardım ve hemen  ters çevirip 1 gün bu şekilde beklettim.Bekletme aşamasında hiç oynatmayın, kapak iyice sıkışsın hava almasın.
1 gün sonra kavanozları dışarda doğrudan güneş almayan bir kenarda muhafaza edebilirsiniz.Buzdolabına gerek yok.Ama içmeden önce buzdolabında soğutabilirsiniz tabii.

Deneyeceklere kolay gelsin


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)