Mevsimi geçmeden hazırlayıp kaldırdım.Evde yaptığımız meyve suyunu içmek ve içirmek her zaman en iyisi.Yapmadıysanız birkaç kavanoz yapmanızı öneririm.
Aslında meyve suyu için birkaç yöntem var.Aşağıda anlattığım şekilde yapılınca kırmızı rengini muhafaza ettiğinden tercih ediyorum.Fakat vaktim yok derseniz konserve yapar gibi vişne ve şekeri kaynatıp scakkken kavanoza doldurup ters çevirip 1 gece bekleterek de hazırlayabilirsiniz.Bu şekilde daha koyu renk oluyor. Ama tadı aynı...
(çay bardağı 140 gr
Kavanoz 1 lt.)
Malzemeler:
1 kg vişne
yaklaşık 600 gr tozşeker (her kavanoza 1 çay bardağı)
Sıcak su
Hazırlanışı:
Vişneleri yıkadım ve saplarından ayırdım.Ben reçel yaparken de suyunu hazırlarken de çekirdeklerini yerken/içerken ağızdan geri çıkarmayı sevmediğmden çekirdeklerini çıkardım.İstemezseniz kalabilirler.Size kalmış...
4 tane 1 litrelik kavanoza vişneleri paylaştırdım.Her bir kavanoza 1 çay bardağı şeker ekledim.Kavanoz ağzından 1 parmak boşluk kalıncaya kadar içine sıcak su doldurdum.Kapaklarını kapattım.
Kavanozların sığabileceği derin bir tencerenin tabanına bir mutfak havlusu yerleştirdim.Üzerilerine kavanozları oturttum ve tencere dolana kadar sıcak su ilave ettim.Ocağı açtım ve 45 dakika kadar kaynattım.Kavanozların içindeki su kaynıyorsa ve vişneler yukarıya doğru çıkıyorsa doğru yoldasınız.45 dakikanın sonunda kavanozları çıkardım ve hemen ters çevirip 1 gün bu şekilde beklettim.Bekletme aşamasında hiç oynatmayın, kapak iyice sıkışsın hava almasın.
1 gün sonra kavanozları dışarda doğrudan güneş almayan bir kenarda muhafaza edebilirsiniz.Buzdolabına gerek yok.Ama içmeden önce buzdolabında soğutabilirsiniz tabii.
Deneyeceklere kolay gelsin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)