29 Ağustos 2020 Cumartesi

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI




                                    



SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI

   Merhaba, kremalısını da denedim.Fakat bu sütlüsü de gayet güzel,kremalıdan hiç bir farkı yok.Çok lezzetli, denemek isteyenlere tavsiye ederim.Şöyle yaptım:

Malzemeler:
350 gr mantar
1 limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3-4 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
1- Mantarları temizleyip doğruyoruz.Ben mantar fırçası ile temizleyip dış kısmını alıyorum.1limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz.

2- Ayrı tencerede birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını eritip unu ekliyor ve kavuruyoruz.

3- Hafif renk alan unun üzerine  su bardağı sütü yavaş yavaş ekliyoruz.Topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.Kıvam alınca  su bardağı suyu, haşlayı suyun süzdüğünüz mantarları ve tuz, karabiberi ilave edi kaynayana dek pişiriyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp ılıyınca servis yaabilirisniz.
Bekledikçe koyulaşırsa su takviyesi yaparsınız.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)