15 Nisan 2021 Perşembe

TANTUNİ









TANTUNİ

    Çok sevdiğima ama dışardaki yiyeceklerin yağından ve kullanılan etten çekindiğim için yiyemediğim  tantuniyi evde denedim.O kadar güzel oldu ki haftada bir yapıyorum son zamanlarda.Eğer seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.Çok lezzetli ve temiz...

Bu tariften 
7 adet tantuni dürüm çıkıyor.

Malzemeler:
500 gr. dana antrikot (minicik doğranmış)
1 adet kuru soğan
2 adet domates 
2 adet yeşil biber
Zeytinyağı
tuz. karabiber,sumak, kırmızıbiber
1/4 demet maydanoz
1,5 su bardağı su
Lavaş 

Hazırlanışı:
1- Eti minik minik doğrayıp uygun tencerede haşlayın.Suyunu dökmeyin sonra lazım olacak.

2- Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.Biberi de küçük doğrayın.Soğanları da piyazlık doğrayın ve maydanozuda doğrayın.Soğan, maydanoz ve sumağı bir kapta karıştırın.Domatesi de ayrı kaba alın.

3- Tavayı ısıtıp zeytinyağını dökün.Etlerin suyunu süzüp içine atın.Kırmızı biberi ve tuzu ilave edin.Eti biraz çevirip 1 su bardağı kadar et suyunu ilave edin.Karıştrın.Suyu azaldıkça su ekleyin ki lavaşı üzerine bastırıp suyunu ekmeğe geçireceğiz.

4- Lavaşı önce tavaya bastırın.Sonra üzerine domates, sumaklı soğan ve 2 kaşık kadar etten ekleyin.Dürüm yapın ve afiyetle yiyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)