29 Mayıs 2021 Cumartesi

KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI







               



PATLICAN ÇORBASI
   Patlıcan zaten lezzetli bir sebze.Bir de sütle pişince daha da leziz hale geliyor.Bence arada değişik çorbalara da şans verilmeli.Biz çok sevdik.Taneli sevmezseniz en son blender dan geçirebilirsiniz ama rahtasız eden taneleri yok, zaten piştiği için yumuşuyor ve rahatsız etmiyor.

Malzemeler:
2 adet közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
4-5 su bardağı su (kıvamına göre önce 4 bardak ekleyip ona göre 5.bardağı ekledim)
1 yemek kaşığı tereyağı (ben biraz da zeytinyağı ekledim.)
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
1- Tereyağını tencereye alın.Ben biraz da zeytinyağı ekledim.Unu ekleyin ve karıştırarak biraz kavurun.

2- Közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayın ve unlu karışıma ilave edin.2-3 dakika birlikte pişirin.Tuz ve karabiberi ilave edin

3- Sütü ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırın. 4 bardak suyu ekleyip karıştırın kıvama göre gerekirse biraz daha su ekleyin.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın.

4- Çorbayı taneli sevmiyorsanız blenderdan geçirebilirsiniz.Ben yapmadım.Üzerine tereyağı ve kırmızı biberi kızdırp dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)