KABUNİ
Malzemeler:
250 gr dana bonfile kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
10 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı kuru rezzaki üzüm
1 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı antep fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı ezilmiş kakule
kaya tuzu ve karabiber
Hazırlanışı:
1. Pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin.Daha sonra süzüp iyice yıkayın.
2- Kuru kayısıyı yıkayıp küp küp doğrayın.
3- Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup eti de ilave edip güzelce kavurun.Kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurup pişmesini sağlayın.Tuz ve karabiber ekleyin.Yaklaşık 10 dakika sonra su dışındaki tüm malzemeleri ilave ederek 5 dakika daha kavurun.
4- 5 dakika sonra suyu da ekleyip kağağını kapatın ve kısık ateşte 10-12 dakika pişirip ocağı kapatın.15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)