1 Haziran 2021 Salı

KABUNİ (meyve kurulu ve etli pilav)

 





KABUNİ
   Osmanlı Mutfağı'na özgü bir pilav.Ben pilavın içine bu tip kuru meyveler ve değişik lezzetleri çok yakıştırırım.Tavsiye ederim çok lezzetli oldu...


KABUNİ

Malzemeler:

250 gr dana bonfile kuşbaşı et

2 su bardağı pirinç

10 adet kuru kayısı

2 yemek kaşığı kuru rezzaki üzüm

1 yemek kaşığı kuş üzümü

3 yemek kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı su

2 yemek kaşığı antep fıstığı

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı ezilmiş kakule

kaya tuzu ve karabiber

Hazırlanışı:

1. Pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin.Daha sonra süzüp iyice yıkayın.

2- Kuru kayısıyı yıkayıp küp küp doğrayın.

3- Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup eti de ilave edip güzelce kavurun.Kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurup pişmesini sağlayın.Tuz ve karabiber ekleyin.Yaklaşık 10 dakika sonra su dışındaki tüm malzemeleri ilave ederek 5 dakika daha kavurun.

4- 5 dakika sonra suyu da ekleyip kağağını kapatın ve kısık ateşte 10-12 dakika pişirip ocağı kapatın.15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)