Hayırlı cumalar, cumanız bereketli olsun.Bugün Gingerbread yani kurabiye adam tarifimi vereceğim.Yapımı gayet basit.Görünüşü de çocuklar için cezbedici ve eeğlenceli.İşte tarifim:
GINGERBREAD (KURABİYE ADAM)
200 gr tereyağı (oda ısısında olacak)
1 yumurta
200 gr pudra şekeri( yaklaşık 1,5 su bardağı)
3-3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerini süslemek için:
1 yumurta akı
200 gr pudra şekeri
2-3 damla limon suyu.
1 kürdanın ucu ile gıda boyası.
Hazırlanışı:
1- Oda ısısına gelen tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2- Yumurtayı ekleyin.Elenmiş un, tarçın ve zencefili de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Henüz eliize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın.Ama yoğurmaya devam edin.Yoğurdukça hamur özdeşleşecektir.
4- Hamurunuzu buzdolabında yarım saat dinlendirin.
5- Hamur sertleştiği için şekil vermesi daha kolay olacaktır.Eğer önceki aşamada çok un eklerseniz hamur şekil verme aşamasında kırılıp çatlayabilir.Bu yüzden unu her zaman yavaş yavaş eklemelisiniz.
6- Hamurunuzu kalıpla şekillendirip 180 derece de 10-15 dakika pişirin.
Royal icing :
Bilindiği gibi royal icing akışkan, beyaz renkli özellikle kurabiyeleri süslemek ya da yazı yazmak için kullanılan bir tür şekerli kremadır.Benim yaptığım gibi yumurtanın beyazı ile ya da mereng tozu (yumurta akı tozu) ile yapılır.Kolay şekillendirilir, kıvamı uygundur ;donunca da sertleşir ve sabitlenir.Annem ben küçükken bu royal icing ile renkli şekerleme çiçekler yapardı pastaların üzerine.Her türlü çiçek, böcek deseni yapılır kolayca.Yani sözün kısası kurabiye süslemek için birebirdir...
Yumurta akını ve limon suyunu derin cam bir kasede iyice beyazlaşıp sertleşene kadar çırpın.İçine elenmiş pudra şekerini ilave edin.Sertleşene kadar çıpmaya devam.Sertleşince de işlem tamam.Pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin.Kıvam alınca eklemeyi bırakın.İstediğiniz renk gıda boyasını kürdanın ucu ile ekleyip süslemenizi yapabilirsiniz.Bu kremayı sıkma torbasına veya yoksa buzdolabı poşetinin içine koyun ve ucunu iğne ile delin.
Yumurtanızın taze ve kaliteli bir marka olmasına özen göstermelisiniz.Çünkü yumurtayı çiğ kullanıyoruz.Eğer bu sizi rahatsız edecekse piyasada satılan 'yumurta akı tozu'nu kullanabilirsiniz.Kolay gelsin...
Sorular ve sipariş için:
bernisbayram@yahoo.com
citirkurabiyem@yahoo.com
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)