Merhabalar,
Bugün sık sık pişirdiğim tahinli rulo kurabiye tarifim var...Tahinli tüm yiyecekler şahanedir ama en güzeli tahinli pidedir bana kalırsa.Çok yerde yedim pide ancak bu pideyi en iyi Denizli/Tavas ve Karacasu yapar.Yolunuz düşerse birde orada yiyin derim...
Tahinli çelenk çörek tarifim için buraya tıklayın lütfen.
Resimdeki rahmetli Sıtkı Olçar usta'ya ait eşsiz çini kasenin (aslında hamam tası) içindeki tahinli rulo kurabiyenin tarifine buyrun:
TAHİNLİ RULO KURABİYE
Malzemeler:
1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
250 gr tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
4 su bardağı un
1 kabartma tozu
içine :
2 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
yarım su bardağı şeker
Bu tariften 35-40 adet çıkıyor.
Hazırlanışı:
1- Yumurta beyazı, şeker, tereyağı,yoğurt ve kabartma tozunu karıştırın.
2- Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Hamuru yarım saat dinlendirin.
4- Ayrı bir kapta tahin, toz şeker ve cevizi karıştırın.
5- Hamuru merdane ile dikdörtgen şekilde açın.Eğer hamur büyük gelirse açmak için hamuru 2 ya da 3 parçaya bölüp açabilirsiniz.
6- Açtığınız hamurun üzerine tahinli karışımı iyice dağıtıp sürün.Geniş kenardan başlayarak hamuru rulo şeklinde uzatıp bıçak ile 2 parmak kalınlığında kesin.
7- Yumurta sarısı sürüp susam serpin.
8- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Dip not:Unu yavaş yavaş eklemeyi unutmayın.Unun markasına göre hamurun kaldıracağı miktar her zaman değişiklik gösterir.Miktara kendiniz karar verirsiniz.
Deneyip yorumunuzu paylaşırsanız çok memnun olurum.
Sevgiler
İlk fırsatta deniycem, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilİlk fırsatta deniycem, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilDeneyip yorum bekliyorum.Ama senin yaptıklarının yanında bu hiç:)
YanıtlaSil