Ağızda dağılan,sık sık pişirdiğim çok sevdiğim tariflerden birisidir bu tarif.
Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkıyor.
Malzemeler:
120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
2,5- 3 su bardağı un
1,5-2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1- Damla çikolata ve un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve kıvamlı bir hamur yoğurun.
2- Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.Yumuşak bir hamur olsun.
3- Damla çikolataları da ekleyip çikolatalar erimesin diye az yoğurun.
4-Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
5-170 derecede 15-20 dakika pişirin.Fırından çıktığında yumuşak oluyor, soğuyuncaya kadar tepside bekletin.
Not:Dilerseniz hazırladığınız cevizi büyüklüğündeki hamurları önce yumurta akına sonra file bademe batırıp hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.
5-170 derecede 15-20 dakika pişirin.Fırından çıktığında yumuşak oluyor, soğuyuncaya kadar tepside bekletin.
Not:Dilerseniz hazırladığınız cevizi büyüklüğündeki hamurları önce yumurta akına sonra file bademe batırıp hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)