FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA
Lezzetli ve oldukça kolay bir tarif var bugün.Zaten makarnayı kim sevmez ki!
Fırın makarna ile yaparsanız sonuç daha güzel olur.
Bu tariften 4 porsiyon makarna çıkıyor.Malzemeleri 2 katına çıkararak sayıyı arttırabilirsiniz...
Sevgiyle kalın
Malzemeler:
1/2 paket fırın makarna
Haşlamak için su
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı (yarı yarıya zeytinyağı da ekleyebilirsiniz)
2 su bardağı süt
Tuz/karabiber
1 tutam muskat rendesi (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi.
Hazırlanışı:
1- Önce makarnayı pişiriyoruz.Su kaynadıktan sonra tuzu ve yağı ekleyip ,makarnayı da ilave edin.8-10 dakika kadar haşlayın...
2- Vitaminli suyunu dökmemek için ben haşlarken az su koyarım ve pişme süresinin sonunda tencerede hiç su kalmamış olur zaten...Siz eğer makarnanızın suyu varsa süzün ve kenarda bekletin.
3- Küçük bir tencerede tereyağı hafifçe eritip unu ekleyin.Unu renk değişene dek orta ateşte biraz çevirin.Yavaş yavaş sütü ilave edin.Topaklanmaması için sürekli karıştırın.Koyulaşınca olmuş demektir.(Eğer topaklanırsa el blenderından geçirebilirsiniz.)
4- Derin bir kapta makarna, beşamel sos ve yarım bardak kaşar peynirini harmanlayın.Hepsi birbirine girince pişirme kabınıza soslu makarnayı yayın.Üzerine kaşar peyniri de serpip önceden ısıttığınız 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
5- Üzeri kızarınca fırından çıkarıp 10 dakika sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)