Dışı sert içi yumuşacık çok sevdiğim üzümlü kurabiyeler...
Malzemeler:
4 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı toz şeker ( isterseniz üzerine serpiştirmek için 1 kaşık daha)
Yarım su bardağı yoğurt
250 gr tereyağı (çok kısık ateşte erimiş ve oda sıcaklığına getirilmiş)
1,5 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
Portakal ya da limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 su bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar un
Üzerine:
Dilerseniz susam serpebilirsiniz.
Hazırlanışı:
1- Kısık ateşte tereyağını hafifçe eritin.Kenarda ılıması için bekletin.
2-Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için kenara ayırın.Diğerlerini karıştırma kabına alın ve toz şeker ile çırpın.
3-Tereyağı, yoğurt,sıvıyağ ve portakal (ya da limon) kabuğu rendesini ekleyin.Malzemeleri birbirine yedirin.Eleyerek unu ve karbonatı da ekleyin.Hamur çok sert olmasın,hafif ele yapışır şekildeyken un eklemeyi bırakın.1 su bardağı kuru üzümü de ilave edin.Şekil vermek için elinizi hafifçe sıvı yağa bulayabilirsiniz.
4- Mandalina büyüklüğünde toplar yapın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.üzerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz ceviz batırın ya da susam serpiştirin. 170 derecede pembeleşene dek 30 dakika kadar pişirin.Fırından ilk çıktığında yumuşak soğudukça sertleşecektir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)