BUZLUK BÖREĞİ
Merhabalar,
Ani misafir geldiğinde hemen buzluktan çıkarıp fırına atabileceğiniz kadar pratik bir tarif.Zamanınız olduğunda hazırlayın ve gerektiğinde pişirin bu kadar.Çalışan hanımlar içinde büyük kolaylık...
4 adet yufkadan 16 tane börek çıkıyor.
Malzemeler:
4 adet yufka
1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
Yarım bardak maden suyu
İç harcı:
Peynir ve maydanoz
Dilediğiniz baharat
Bandırmak için:
1 kase soğuk su
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı:
1- Zeytinyağı ve maden suyunu bir kasede karıştırın.
2- Yufkanın birini serin ve 4-5 yemek kaşığı kadar sostan dökün, fırçayla yayın.da üzerine serin.Tekrar sos döküp yayın. (üst üste 2 parça olacak)
3- Yufkayı 8 adet üçgen parça elde edecek şekilde kesin.(Önce artı şeklinde sonra çarpı şeklinde kesin)
4- Üçgenin geniş kısmına iç harçtan koyup sarın.Sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkarın ve süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın.
5- Yağladığınız ya da yağlı kağıt serili tepsi/ borcama börekleri aralıklı dizip dondurucuya atın.(yapışmasın diye aralıklı diziyoruz.)Üzerine yumurta sarısı sürün.isterseniz susam serpin.Tepsiyi buzluğa atın.
6- Börekleri 3 saat kadar dondurucuda bu şekilde bekletin.Süre sonunda donan börekleri istediğiniz miktarda buzdolabı poşetlerine yerleştirin.Tekrar dondurucuya atın.
7- Pişireceğiniz zaman önce fırını 200 dereceye ayarlayın, sonra börekleri çözdürmeden direkt olarak yağlanmış tepsiye dizin ve 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)