12 Mayıs 2016 Perşembe

NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI



   NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI

   Bildiğimiz mayalı poğaçanın nişastalı versiyonu.Pastanelerde satılan yumuşacık ve içi yoğun poğaçaların aynısı.
Dilerseniz iç harç koymadan ,sade olarak da hazırlayabilirsiniz, o şekilde de gayet güzel oluyor.

   Tarif Lezzet Dergisinden uyarlanmıştır.



Malzemeler:
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta  (+ 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için)
2 su bardağı süt (ılık olsun)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
4-5 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harç eklemek isterseniz: (eklenmese de olur)
200 gr lor peyniri
Maydanoz

Üzerine: 
1 yumurta sarısı ve 1 kaşık zeytinyağı karışımı
susam ya da haşhaş

Hazırlanışı:
1- Unu eleyerek eklemeyi unutmayın.
    Unu yoğurma kabına alın ve ortasını çukur gibi açıp tüm malzemeyi içine ekleyin.Yumuşak bir hamur yoğurun.

2- Üzerini örtüp mayalanması için yarım saat (ortamın ısısına göre 45 dakika da olabilir) ılık bir yerde bekletin.

3- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Avucunuzda açıp lorlu iç harçtan koyup kapatın.Hamura uzun şekil verin.Kapattığınız kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üzerine bıçakla çizikler atın.

4- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurta sarısını 1 kasede karıştırıp üzerine sürün.Üzerine susam ya da haşhaş serpin.Mayalanması için yeniden 1 yarım saat kadar ılık yerde bekletin.(ben çalışmayan fırının içinde bekletiyorum.)

5- Süre sonunda 190 derece ayarlı soğuk fırına atıp üzeri pembeleşene dek pişirin.(25-30 dakika kadar)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)