Butik kurabiye,denenmiş kek, kurabiye,tatlı ve yemek tarifleri bloğu
12 Mayıs 2016 Perşembe
NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI
NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI
Bildiğimiz mayalı poğaçanın nişastalı versiyonu.Pastanelerde satılan yumuşacık ve içi yoğun poğaçaların aynısı.
Dilerseniz iç harç koymadan ,sade olarak da hazırlayabilirsiniz, o şekilde de gayet güzel oluyor.
Tarif Lezzet Dergisinden uyarlanmıştır.
Malzemeler:
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta (+ 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için)
2 su bardağı süt (ılık olsun)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
4-5 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harç eklemek isterseniz: (eklenmese de olur)
200 gr lor peyniri
Maydanoz
Üzerine:
1 yumurta sarısı ve 1 kaşık zeytinyağı karışımı
susam ya da haşhaş
Hazırlanışı:
1- Unu eleyerek eklemeyi unutmayın.
Unu yoğurma kabına alın ve ortasını çukur gibi açıp tüm malzemeyi içine ekleyin.Yumuşak bir hamur yoğurun.
2- Üzerini örtüp mayalanması için yarım saat (ortamın ısısına göre 45 dakika da olabilir) ılık bir yerde bekletin.
3- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Avucunuzda açıp lorlu iç harçtan koyup kapatın.Hamura uzun şekil verin.Kapattığınız kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üzerine bıçakla çizikler atın.
4- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurta sarısını 1 kasede karıştırıp üzerine sürün.Üzerine susam ya da haşhaş serpin.Mayalanması için yeniden 1 yarım saat kadar ılık yerde bekletin.(ben çalışmayan fırının içinde bekletiyorum.)
5- Süre sonunda 190 derece ayarlı soğuk fırına atıp üzeri pembeleşene dek pişirin.(25-30 dakika kadar)
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)