2 Mayıs 2016 Pazartesi

PİRAMİT LORLU PASTA






PİRAMİT LORLU PASTA

   Hımm yummy yummy:)Çok sevdiğim lezzetlerden birisidir kendisi.Hem hafif, hem lezzetli hem şık...Eskiden annemin mütemadiyen yaptığı pastalardandır.Annem pastayı dondurucuya koyardı, çıkarıp dondurma niyetine dilimleyip buz gibi yemesi de ayrı keyif verirdi yazın...

   Daha önce de piramit şekilli olmayanı hazırlamıştım.Orada da yazdım.Okuduğum bazı tariflerde içine yumurta koyanlar da var.Ama ben önermiyorum yumurtayı çünkü krema pişmediğinden yumurtanın çiğ olarak tüketilmesi fikri hoşuma gitmiyor.Zaten o şekilde de çok beklemesi doğru değil...Malzeme tutsun diye konuyor ama hiç gerek yok.Az sütle malzeme gayet güzel tutuyor...Benden söylemesi...

Deneyeceklere kolay gelsin ve de afiyet olsun...

Malzemeler:

750 gr. tatlı lor peyniri  (tuzsuz lor peyniri diye de satılıyor)
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı süt (içine)
Vanilya özü
Pötibör bisküvi (1 paketten az)
Bisküvileri batırmak için 1 çay bardağı kadar süt.



Hazırlanışı:

1- Lor, şeker ve az sütü mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın.Sütü kaşık ile lor krema kıvamına gelene dek azar azar ekleyip çırpın.(Bir anda bütün sütü eklemeyin, toparlaması zor olabilir.)Vanilya özünü ekleyin.

2- Bir kaseye biraz süt koyun.
Tezgaha stretch filmi serin.Süte bandırıp çıkardığınız bisküviyi 3e 4 sıra halinde dizin.Üzerine kaşık ya da spatula ile lorlu karışımı yayın.Üzerine tekrar süte bandırılmış bisküvileri sıralayın.Tekrar lor sürün.Aynı işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın.
Sonra stretch filmi yanlarından boyuna birleştirin.Elinizle çok bastırmadan düzleştirin.Tezgaha aliminyum folyo serip, pastanızı üzerine koyun.

3- Stretchi nazikçe açıp lorlu karışımın kalanını da üzerine sürüp yavaşça kapatın.Folyoyu da üzerine sarıp  buzdolabında 1 gece bekletip servis yapabilirsiniz.

Eğer biraz sert olsun derseniz ikram etmeden 1-2 saat önce dondurucuya koyabilirsiniz.

Afiyet olsun

3 yorum :

  1. lorla olması harika canım..deneyeceğim bende..sevgiler ve ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Dilek, senin güzel tariflerinin yanında bu hiç kalır.Deneyip yorum yazarsan çok sevinirim tabii. Benden de sevgiler...

      Sil
    2. Canım, sen de çok naziksin ve mahcup ediyorsun, hepimizdee mutfak aşkı var olduğu sürece birbirimizden faydalanacağız elbette, bu tariifi denemeyi çok istiyorum çünkü lorlu olması beni cezbetti, hafiftir yemesi..şimdi şiir yazıcam üzerine...) yapınca mutlaka yorum yazacağım Mehtapcım..iyi geceler ..çok teşkrler

      Sil

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)