KURU İNCİR TATLISI
Malzemeler:
1 kg kuru incir
150 gr ceviz içi
1,5 bardak su
2 su bardağı toz şeker
1 tane kabuk tarçın
Hazırlanışı:
1- Kuru incirlerinizi tamamen birbirinden ayırmadan ortadan ikiye bölün.
2- Ilık suyun (süt de olur) içinde 15 dakika kadar bekletin.Sudan çıkarın ve içlerine ceviz parçalarını yerleştirin, ağızlarını kapatın.
3- Yayvan bir tencereye incirleri dizin.2 su bardağı şekeri üzerine dökün.Kabuk tarçını da tencereye atın.1,5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
4- 20-25 dakika sonra kıvam alınca ocaktan alın.Soğuyunca kaymakla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)