Tatil sona erdi...Yeni eğitim-öğretim dönemi de başladı.Tüm öğretmen ve öğrencilere sağlıklı, huzurlu, başarılı bir yıl dilerim...Meze ya da atıştırmalık olarak hazırlanabilecek kolay bir tarif vereyim bugün...
Ölçüleri dilerseniz yarı yarıya düşürebilirsiniz.500 gr fasulyeden 5-6 kişiye yetecek kadar kızartma çıkıyor.
Malzemeler:
500 gr. taze fasulye
1 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz, karabiber (başka baharat da eklenebilir.)
1 su bardağı su
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı:
1- Fasulyeyi kaynar suda 3-5 dakika haşlayıp, süre sonunda önceden hazırladığınız çok soğuk suyun içine kevgir ile alın.(Soğuk su, piştikten sonra da yeşil olmalarını sağlayacak) Soğuyunca fasulyeleri kurulayın.
2- Un,yumurta, kabartma tozu,tuz, karabiber ve suyu bir kasede çırpın.Fasulyeleri bu karışıma bulayıp fazlasını silkeleyip kızgın yağda kızartın.
3- İster yanına sos ile ister sarımsaklı yoğurtla ya da sade olarak afiyetle yiyin...
Bunu kesin denicem cok harikka bi görüntü.Elline emegine saglik
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sizin de elinize sağlık ve afiyet olsun:)
SilFarkli bir yontem
YanıtlaSil