21 Eylül 2016 Çarşamba

TAZE FASULYE KIZARTMASI





TAZE FASULYE KIZARTMASI
Tatil sona erdi...Yeni eğitim-öğretim dönemi de başladı.Tüm öğretmen ve öğrencilere sağlıklı, huzurlu, başarılı bir yıl dilerim...Meze ya da atıştırmalık olarak hazırlanabilecek kolay bir tarif vereyim bugün...

Ölçüleri dilerseniz yarı yarıya düşürebilirsiniz.500 gr fasulyeden 5-6 kişiye yetecek kadar kızartma çıkıyor.

Malzemeler:
500 gr. taze fasulye
1 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz, karabiber (başka baharat da eklenebilir.)
1 su bardağı su

Kızartmak için yağ

Hazırlanışı:
1- Fasulyeyi kaynar suda 3-5 dakika haşlayıp, süre sonunda önceden hazırladığınız çok soğuk suyun içine kevgir ile alın.(Soğuk su, piştikten sonra da yeşil olmalarını sağlayacak) Soğuyunca fasulyeleri kurulayın.

2- Un,yumurta, kabartma tozu,tuz, karabiber ve suyu bir kasede çırpın.Fasulyeleri bu karışıma bulayıp fazlasını silkeleyip kızgın yağda kızartın.

3- İster yanına sos ile ister sarımsaklı yoğurtla ya da sade olarak afiyetle yiyin...

3 yorum :

  1. Bunu kesin denicem cok harikka bi görüntü.Elline emegine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sizin de elinize sağlık ve afiyet olsun:)

      Sil
  2. Farkli bir yontem

    YanıtlaSil

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)