Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı süt
2,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya özü
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
1- Önce şerbeti hazırlıyoruz.Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın, Kıvamı olunca ocaktan alıp ılımaya bırakın.
2- Yoğurt, süt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.İrmik ve toz şekeri de ilave edin.Kabartma tozu, ve eleyerek unu ekleyin.Rendelediğiniz limon kabuğunu ve vanilya özünü de ekleyip iyice karıştırın.
3- Orta büyüklükteki bir fırın kabını yağlayın.Hamuru boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin.Üzerine düzenli bir şekilde fıstıklar batırın. (Fırın kabının yarısı boş kalsın, çünkü hamur kabarıyor.)
4- Önceden 180 derece ısıttığınız fırında ,üzeri pembeleşene dek pişirin.
5- Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin.Ilıyınca ılımış olan şerbeti gezdirin.Şerbetin iyice çekmesi için 3-5 saat bekleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)