4 Ekim 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU PATATES (PRATİK VE ENFES)




 ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU PATATES TARİFİ

   
   Geçenlerde sevgili Yasemin'de tattığım ve bayıldığım  pratik ama çok lezzetli bir tarif bu.(eline sağlık) Zeytinyağlı olması, dolayısı ile hafifliği, içinde tabi ki patatesin olması ve kuş üzümünün verdiği o tatlı-tuzlu kontrast süper.

   İster yemeğin yanına garnitür, ister başlı başına bir yemek ister kahvaltı masasına yakışır bir lezzet...
Aşağıdaki tarifteki patates ve havuç miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.Orta boy malzeme kullandım.



Malzemeler:
3-4 adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 tane patates (orta boy)
6 adet pazı sapı (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı pirinç
Dereotu
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
1 adet küp şeker

Hazırlanışı:
1- Havuçları temizleyip verev doğrayın.Kuş üzümünü temizleyip 10 dakika kadar sıcak su dolu kasede bekletip süzün.

2- Tencereye zeytinyağını döküp, yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları kavurun.

3- Üzerine havuç ilave edip bir kaç dakika daha pişirin.Doğradığınız patatesleri de ekleyin.1 cm  uzunluğunda kesilmiş pazı saplarını katıp, bir -iki dakika kavurun.

4- Tencereye yıkanıp süzülmüş pirinçleri, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi (dilerseniz 1 adet küp şekeri) de ekleyin.Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyunda pişmeye bırakın.

5- Suyu azaldığında malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.Havuç yumuşayana dek pişirin.
Üzerine dereotu serpip ılık ya da soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)