Geçenlerde sevgili Yasemin'de tattığım ve bayıldığım pratik ama çok lezzetli bir tarif bu.(eline sağlık) Zeytinyağlı olması, dolayısı ile hafifliği, içinde tabi ki patatesin olması ve kuş üzümünün verdiği o tatlı-tuzlu kontrast süper.
İster yemeğin yanına garnitür, ister başlı başına bir yemek ister kahvaltı masasına yakışır bir lezzet...
Aşağıdaki tarifteki patates ve havuç miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.Orta boy malzeme kullandım.
Malzemeler:
3-4 adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 tane patates (orta boy)
6 adet pazı sapı (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı pirinç
Dereotu
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
1 adet küp şeker
Hazırlanışı:
1- Havuçları temizleyip verev doğrayın.Kuş üzümünü temizleyip 10 dakika kadar sıcak su dolu kasede bekletip süzün.
2- Tencereye zeytinyağını döküp, yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları kavurun.
3- Üzerine havuç ilave edip bir kaç dakika daha pişirin.Doğradığınız patatesleri de ekleyin.1 cm uzunluğunda kesilmiş pazı saplarını katıp, bir -iki dakika kavurun.
4- Tencereye yıkanıp süzülmüş pirinçleri, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi (dilerseniz 1 adet küp şekeri) de ekleyin.Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyunda pişmeye bırakın.
5- Suyu azaldığında malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.Havuç yumuşayana dek pişirin.
Üzerine dereotu serpip ılık ya da soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)