Butik kurabiye,denenmiş kek, kurabiye,tatlı ve yemek tarifleri bloğu
10 Nisan 2020 Cuma
CEVİZLİ,PEYNİRLİ ERİŞTE
CEVİZLİ ERİŞTE
Malzemeler:
500 gr. erişte (miktarı kişi sayınıza göre ayarlayabilirniz.)
1 kase kıyılmış ceviz içi
1 kase tulum peyniri, çökelek ya da lor peyniri
Tereyağı ve zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
1- Yayvan bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup, ısınınca erişteler içine atalım. Orta ateşte pilav yapar gibi kavuralım.Bazılarının rengi dönünceye kadar karıştırarak pişirelim.Sonra üzerine sıcak su ilave edelim. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su olması yeterli olur.10 dakika kadar pişmesi yeterli.
2- Ayrı bir tavaya biraz tereyağı ve tercihen zeytinyağını alıp, cevizle birlikte azıcık kavuralım.
3- Pişen erişteleri cevizli tavaya alıp, peyniri de ekleyip harmanlayalım ve servis yapalım.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)