10 Nisan 2020 Cuma

CEVİZLİ,PEYNİRLİ ERİŞTE





CEVİZLİ ERİŞTE

Malzemeler: 
500 gr. erişte (miktarı kişi sayınıza göre ayarlayabilirniz.)
1 kase kıyılmış ceviz içi
1 kase tulum peyniri, çökelek ya da lor peyniri
Tereyağı ve zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
1- Yayvan bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup, ısınınca erişteler içine atalım. Orta ateşte pilav yapar gibi kavuralım.Bazılarının rengi dönünceye kadar karıştırarak pişirelim.Sonra üzerine sıcak su ilave edelim. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su olması yeterli olur.10 dakika kadar pişmesi yeterli.

2- Ayrı bir tavaya biraz tereyağı ve tercihen zeytinyağını alıp, cevizle birlikte azıcık kavuralım.

3- Pişen erişteleri cevizli tavaya alıp, peyniri de ekleyip harmanlayalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)