30 Nisan 2020 Perşembe

İÇ PİLAV





İç pilav

   Pilav normalde de çok güzeldir ancak bu şekilde iç pilav olunca tek başına bir öğün olabilir. Yanına biraz yoğurtla bir öğün olarak yenebilir. Aslında hamur ile aranız iyiyse perde pilav yapılabilir. Ama tavukla güzel oluyor. Ben tavuk yemediğim için onu deneyemedim.  

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı badem içi
2 yemek kaşığı soyulmuş antep fıstığı
1 kase soyulmuş kestane
1/2 demet dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı karışımı (herhangi biri de olur.)
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
biraz tuz

Hazırlanışı:
1- Pirinci yıkayıp 30 dakika sıcak suda bekletelim.

2- Pilav tenceresine tereyağı,zeytinyağı, çam fıstıkları ve bademleri koyarak kavuralım.

3- Fıstıklar renk değiştirince pirinç, antep fıstığı,kestane, kuşüzümü ve baharatları ekleyelim. Birlikte 5 dakika kavuralım ve suyu ekleyip kapağını kapatalım.

4- Kısık ateşte pilav yapar gibi kavuralım.Pişince dereotunu ilave edebilirisniz.

5-15-20 dakika dinlendirilip servis edebilirsiniz.
 Deneyeceklere afiyet olsun



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)