Merhaba, uzun zamandır aklımda olan ama hep ertelediğim bir tariftir bu kokostar pasta.Kızım hindistan cevizi ve çikolatayı çoook sevdiği için artık yapayım bari dedim.Bu tarif de çok başarılı.Tamamen tarife bağlı kalırsanız sonunda enfes bir lezzet ile karşılaşırsınız.
Keki ıslattığınız süt soğuk olsun.Fırını önceden ısıtın.
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Keki ıslatmak iin 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı, ben koymadım.)
Çikolatalı ganaj için:
200 ml sıvı krema
160 gr ikolata (ben 80 gr bitter, 80 gr sütlü çikolata kullandım.)
Hazırlanışı:
1- İlk olarak 24 cm kelepeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı seriyoruz.Fırını da 170 derecede alıştırıyoruz.
2- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp beyazlaşana dek çırpalım (3 dk)
3- Süt, un,kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.Çırpalım.
4- Kek hamurumuzu kelepeli kalıba boşaltalım.Önceden ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim.
5- Fırından aldıktan sonra kenarda soğumaya bırakıp, krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayalım.Hindistan cevizini ve dilerseniz pudra şekerini ekleyip iyice çırpın.
6- Küçük bir sos tenceresine sıvı kremayı döküp, (kaynatmadan)ısıtalım.Altını kapatıp elimizle küçük parçalara böldüğümüz çikolatayı atıp homojen olana kadar karıştıralım.
7- Soğuyan kekin üzerine soğuk sütü gezdirelim.Krem şantili karışımı üzerine döküp, düzleştirelim.Son olarak ılımış çikolatayı döküp yine düzleştirelim.
8- 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)